Προσωρινή είναι η διακοπή της λειτουργίας της Μονάδας Βραχυθεραπείας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», λόγω μη περαιτέρω τεχνικής υποστήριξης στο μηχάνημα που είναι «end of life», απαντά το υπουργείο Υγείας  με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για «κλείσιμο της Μονάδας».

Δεν υπάρχει καμία διακοπή στην θεραπεία των ασθενών, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, «καθώς άμεσα προγραμματίστηκε και εξασφαλίστηκε η συνέχιση της θεραπείας τους στην αντίστοιχη μονάδα του ΓΑΟΝΑ «Αγιος Σάββας», μέχρι την ολοκλήρωση εγκατάστασης νέου μηχανήματος».

Σημειώνει επίσης, ότι το 2023 το σύνολο των ασθενών που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλοτική βραχυθεραπεία είναι 129 και το σύνολο των εφαρμογών 374. Για το χρονικό διάστημα από 1/1/2024 έως και σήμερα 4/4/2024, το σύνολο των ασθενών που υπεβλήθησαν σε ενδοκοιλοτική βραχυθεραπεία είναι 29 και το σύνολο των εφαρμογών 91. Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σήμερα 4/4/2024 σε διαδικασία θεραπείας είναι μια ασθενής με ολοκλήρωση των θεραπειών της αύριο 5/4/2024. Ο αριθμός των ασθενών που τελούν σε αναμονή είναι μηδενικός, καθώς έχουν ήδη παραπεμφθεί στα λοιπά νοσοκομεία που διενεργούν βραχυθεραπείες ('Αγιος Σάββας).

Προσθέτει ότι η υποβολή αιτήματος, για την προμήθεια του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατατέθηκε εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία καθυστέρηση.

«Βάσει των όσων αναφέρθηκαν, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, όχι μόνο δεν είναι αληθές, αλλά είναι τελείως παραπλανητικό και προκαλεί σύγχυση στους συμπολίτες μας που χρήζουν της συγκεκριμένης θεραπείας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια σε βάρος του ΕΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.