Το κόστος των απογευματινών χειρουργείων που ξεκινούν σήμερα στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.Όσον αφορά στην Αθήνα, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, στον «Ευαγγελισμό».

Συνολικά τώρα για τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας, 60 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που αναμένουν χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν εκείνοι με το κόστος.

Ο Παύλος Μαρινάκης αποσαφήνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου. «Θα λειτουργούν στο ακέραιο όπως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό θα ελέγχεται αν κάθε κλινική κάνει τον ίδιο αριθμό χειρουργείων με αυτόν που έκανε πριν την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», σήμερα κατά την επίσημη πρώτη εφαρμογής του μέτρου, θα χειρουργηθούν συνολικά τρεις ασθενείς. Ένας άνδρας 54 ετών, επέμβαση κήλης, κόστους 500 ευρω. Ένας 67χρονος για ολικη αρθροπλαστικής γόνατος, κόστος 1200 ευρω και μία γυναίκα 73 ετών για ολική αρθροπλακστικη γόνατος.