Πόντο-πόντο ξηλώνεται το πουλόβερ των κυκλωμάτων λαθρομεταναστών και του δικτύου κατασκόπων, που επί σειράν ετών φύονταν στα πλευρά των ΜΚΟ, προκαλώντας τεράστια προβλήματα εθνικής ασφάλειας, παράνομου υπερπληθυσμού, αλλοίωσης της πολιτισμικής ταυτότητας, αισχροκέρδειας και εγκληματικής εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Μετά τις συλλήψεις στα Κάτω Πατήσια (14/6/2021) τριών Τούρκων υπηκόων, εντεταλμένων ξένων υπηρεσιών, τη σύλληψη 43χρονου Αιγυπτίου τον Απρίλιο στην Κω, του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ενός μάγειρα, φερόμενου ως σύνεργού του, η Αστυνομία -αξιοποιώντας τις πληροφορίες της ΕΥΠ- προχώρησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε τέσσερις επιπλέον συλλήψεις μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη Λέσβο, με βασική κατηγορία ότι λειτουργούσαν από κοινού και συντονισμένα για τη μεταφορά παράνομων αλλοδαπών από την Τουρκία.

Στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης περιλαμβάνονται μια 26χρονη υπήκοος ΗΠΑ, μια 38χρονη Βρετανή συνεργός της, ένας 41 χρόνος Νορβηγός και ακόμα ένας Ευρωπαίος πολίτης. Για τον Νορβηγό και τον 4ο κατηγορούμενο, τα εναντίον τους στοιχεία αθροίζονται σε πολλά παλαιότερα, που σχετίζονται με κατασκοπευτική δραστηριότητα. Μία εκ των γυναικών συμμετείχε πρόσφατα με ακόμα 30 άτομα σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χίου, το οποίο καταδίκασε σε ΙΟετείς καθείρξεις -χωρίς ελαφρυντικά- τέσσερις νεαρούς Αφγανούς για την ολοσχερή καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας το φθινόπωρο του 2019. Σε εκείνη τη συγκέντρωση, όπως είχαν αποκαλύψει τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», παρέστησαν και άλλοι αλληλέγγυοι, που είχαν συλληφθεί μαζί με ακόμη 33 άτομα κατά την ευρεία επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αλκμήνη», στη Λέσβο. Στη συνάθροιση αυτή καταγράφηκε ότι διάφορα άτομα έστελναν με τουρκικά κινητά φωτογραφίες και μηνύματα σε παραλήπτες στη γείτονα. Τα πρόσωπα όλων (σ.σ.: και όσων ανακοινώθηκαν τώρα) είχαν αναγνωριστεί όταν μετά τον εμπρησμό του καταυλισμού πετούσαν πέτρες με άλλους 1.000 μετανάστες εναντίον πυροσβεστών και αστυνομικών, με σκοπό να αποτρέψουν τον έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΞΙ

Στη δικογραφία περιέχονται και έξι άτομα αφγανικής και συριακής υπηκοότητας, τα οποία φέρονται να πλήρωσαν για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Τα τέσσερα πρώτα κατηγορούνται ότι παρείχαν αναλυτικές λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις θέσεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων, καθώς και φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων αλλά και πληροφορίες για τους χώρους δομών διαμονής αλλοδαπών στα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος.

Μία από τις τέσσερις ΜΚΟ εμφανίζεται σε όλες τις εγκληματικές διακινήσεις προσώπων από το 2017, ενώ είχε μεγάλη απήχηση και χιλιάδες ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέλη της φέρονται να λειτουργούσαν μέσω κλειστών ομάδων στο Διαδίκτυο, αλλά και μέσα από διάφορες εφαρμογές και, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία μετανα-στευτικές ροές, αλλά και λάμβαναν από αυτές, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα, που αφορούσαν τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος και Σάμος), τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων μεταναστευτικών ροών και την κατεύθυνση αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο».

Επίσης, οι πληροφορίες αυτές σχετίζονταν με «τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και με την επικρατούσα κατάσταση κατά τη διάρκεια της πλεύσης των λέμβων, τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης), φωτογραφίες από τους επιβαίνοντες σε λέμβους, αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών τόσο κατά τη διάρκεια της πλεύσης των λέμβων όσο και μετά την προσαιγι-άλωσή τους σε περιοχές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου».

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ

Ανησυχητικό είναι, βάσει των πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών, ότι 20.000 Αφγανοί που συνεργάστηκαν με τον Στρατό των ΗΠΑ ως διερμηνείς ή υπηρετούντες σε Σώματα Ασφαλείας στη χώρα τους διώκονται πλέον από τους Ταλιμπάν και αναζητούν καταφύγιο και στην πολυπληθή Ανατολική Μεσόγειο ένεκα της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από εκεί στα τέλη του μήνα.

Υποστηρίζεται ότι αναμένονται στην Ελλάδα (Κρήτη, ΒΑ Αιγαίο, Αττική) 400500 οικογένειες, τις οποίες φυσικά η Αγκυρα επιδιώκει να εντοπίσει στο πλαίσιο του διπλού παιχνιδιού με τις ΗΠΑ και των διαχρονικών σχέσεων με τη μουσουλμανική φονταμενταλιστική γραφειοκρατία της Καμπούλ.
(Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την εφημερίδα “Παραπολιτικά)