Σοκ έχει προκαλέσει στη Βέροια, αλλά και στο πανελλήνιο, η υπόθεση της 29χρονης μητέρας, η οποία πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στο φράγμα του Αλιάκμονα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου», λέει η 29χρονη μητέρα
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος της 29χρονης μητέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η μητέρα υποστηρίζει πως δεν σκότωσε το παιδί. Σύμφωνα με το thestival.gr η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (4/1).

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να ισχυρίστηκε μάλιστα η μητέρα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του 11 μηνών βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός, ενώ πληροφορίες του ThessToday.gr τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν, επίσης, ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Η μητέρα έχει νοσηλευτεί 10 φορές σε ψυχιατρείο
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μητέρα, που συνελήφθη, έχει νοσηλευτεί δέκα φορές σε ψυχιατρείο, ενώ το 11 μηνών βρέφος ήταν μεν εκτός γάμου, ωστόσο ο πατέρας του ήθελε να το αναγνωρίσει.

Η μητέρα έμενε μαζί με τους γονείς της και μεγάλωναν μαζί το μωρό. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς η 29χρονη τους είπε πως θα κάνει ρεβεγιόν με φίλους, και το πρωί γύρισε στο σπίτι χωρίς το παιδί.

Πατέρας βρέφους: Δεν ήταν παραμελημένο το μωρό

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Εγώ μόνο πάλευα για το μωρό. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για αυτό το μωρό. Πάλευα για να αναγνωρίσω αυτό το παιδί, ήθελα να πάω να το κάνω αλλά δεν πρόλαβα. Ήθελα να κινηθώ και νομικά γιατί υπήρχε μία άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της. Δεν με άφηναν να το αναγνωρίσω.

Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου. Λένε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, δεν ήταν σύζυγος μου για να την γνωρίζω καλά. Ήταν απλά η μητέρα του παιδιού μου. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοχτενισμένο, περιποιημένο, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα.

Δεν ξέρω πως της ήρθε να το κάνει. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα απο την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε» λέει στο newsit.gr.

Το φρικτό συμβάν αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί συνάντησαν τη μητέρα του αδικοχαμένου μωρού, που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία και εκείνη μετά από αντιφάσεις ομολόγησε. Είπε ότι πέταξε το παιδί της στο φράγμα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και εκείνη πήγε σε ξενοδοχείο για να αλλάξει χρόνο. Αρχικά τους έλεγε πως άφησε το κοριτσάκι της, σε οικοδομή και δεν ήξερε τι συνέβη στη συνέχεια.

«Για το περιστατικό με πήρε για να με ενημερώσει η Ασφάλεια, δεν επικοινώνησε μαζί μου κανείς από την οικογένεια», τόνισε ο πατέρας του μωρού το οποίο πέταξε η μητέρα του στον Αλιάκμονα.

Επίσης, ξεκαθάρισε: «Δεν είχαμε παντρευτεί, δεν διατηρούσαμε σχέση. Δεν ήταν παραμελημένο το μωρό. Ήταν πάντα αλλαγμένο, πλυμένο και ταϊσμένο. Στις 2 Δεκεμβρίου το είχα πάει στον παιδίατρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».