«Η επερχόμενη έλευση του φυσικού αερίου στη Κόρινθο αναβαθμίζει ενεργειακά και αναπτυξιακά την περιοχή», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας κατά την σημερινή εκδήλωση για τα εγκαίνια των εργασιών διασύνδεσης της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Όπως έγραψε ο υφυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Η επερχόμενη έλευση του φυσικού αερίου στη Κόρινθο αναβαθμίζει ενεργειακά και αναπτυξιακά την περιοχή μας.

Το αποτύπωμα της σημερινής επένδυσης και της έναρξης των εργασιών αναμένεται να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Είναι απολύτως απαραίτητο, να έχουμε ευρύτερο ενεργειακό μείγμα και να έχουμε πρόσβαση σε φιλικότερες από το λιγνίτη μορφές ενέργειας, όπως είναι το φυσικό αέριο.

Για την κυβέρνηση, αυτό αποτελεί μια προτεραιότητα που θα αναβαθμίσει την στρατηγική θέση της χώρας μας.

Στα εγκαίνια για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Κόρινθο».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από παλαιότερη συνάντηση των εκπροσώπων της hengas που έχει αναλάβει το έργο με τον δήμαρχο Κορινθίων, ο χρονικός ορίζοντας του έργου προσδιορίζεται, για την πρώτη φάση, σε περίπου 5 χρόνια. Το κόστος της κατασκευής του δικτύου θα αγγίξει τα 8 εκατ. ευρώ, αλλά συνολικά (μαζί με το λειτουργικό κόστος) θα ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια (9,4 εκατ.) ευρώ. Θα είναι ωστόσο μοιρασμένο σε πέντε έτη και η Edil θα το καλύψει με ίδια κεφάλαια, χωρίς δανεισμό.