Δίνοντας έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), διοργανώνει συνέδριο σήμερα Δευτέρα (25/22)στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ με θέμα “Digital Economy forum 2019, Leading Greece to Growth”.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ Γιάννης Σύρρος, «η βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας και των τεχνολογικών ανακαλύψεων των τελευταίων δεκαετιών, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της ζωής μας. Αποτελεί τον κρίσιμο συντελεστή ισχύος στη νέα παγκόσμια οικονομία αναθεωρώντας πολλές από τις βεβαιότητες του παρελθόντος».

Όπως υπογράμμισε «έως το τέλος του 2020, κάθε άνθρωπος στον πλανήτη θα χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 26 έξυπνα αντικείμενα, ενώ έως το 2030 η παγκόσμια διασύνδεση δεδομένων και πληροφοριών αναμένεται να αυξηθεί κατά 75%». Έκανε λόγο και για την έλευση του 5G, και την αυξημένη συνδεσιμότητα που θα φέρουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς, καθώς και ευρεία γκάμα νέων υπηρεσιών, βασισμένες σε υποδομές 5G, που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά πλέον την εμπειρία αλλά και τις δυνατότητες των χρηστών.

«Από τις ιατρικές επεμβάσεις από απόσταση μέχρι τα αυτοκινούμενα οχήματα, τα δίκτυα επόμενης γενιάς τηλεπικοινωνιών φέρνουν όλες τις πρωτοποριακές εφαρμογές στις καθημερινότητα μας. Παράλληλα, όλες οι κρίσιμες υποδομές από την παραγωγή, μετάδοση, και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, τη διανομή νερού, τη βιομηχανική παραγωγή, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη ναυτιλία, οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας, έως την υγεία και πολλά άλλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή… την τεχνολογία. Έως το 2023 θα κυκλοφορούν 740 χιλιάδες αυτόνομα οχήματα και έως το 2030 τα 2/3 της καταναλωτικής εμπειρίας θα χειρίζονται έξυπνες μηχανές» ανέφερε.

Και κατέληξε ο κ. Σύρρος: «Σε αυτήν την πραγματικότητα οφείλουμε να συντονιστούμε. Για μία σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα, διασφαλίζοντας τη διάχυση της τεχνολογίας παντού και σε όλους, πολίτες, κράτος, επιχειρήσεις, όλους τους παραγωγικούς τομείς και κλάδους με στόχο την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας»