Ξεκάθαρος ο Πέτσας: Θα πάμε την «υπόθεση Παππά» μέχρι τέλους: Ανοιχτό να οδηγηθεί σε Ειδικά Δικαστήρια (vid)

103
petsas-tomanifesto.gr
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απόφαση της κυβέρνησης να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση των ηχογραφήσεων που εμπλέκουν τον Νίκο Παππά υπογραμμίζει ο Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι το όλο θέμα επιστρέφει πίσω στη Βουλή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Στέλιος Πέτσας επισημαίνει ότι “η υπόθεση θα γυρίσει στη Βουλή”. Ερωτηθείς για το τι θα σημαίνει αν οι ηχογραφήσεις αποδειχτούν αυθεντικές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Μεταπολίτευση.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες και τον καταλογισμό αυτών, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι “θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του”, είτε να διαγράψει τον Νίκο Παππά είτε να παραδεχτεί την ενοχή του για την ύπαρξη παρακράτους στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η υπόθεση σε Ειδικά Δικαστήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το άφησε ανοιχτό και παρέπεμψε στις συζητήσεις και συνεδριάσεις που θα διεξαχθούν στη Βουλή για την υπόθεση και τα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν.

Επιπλέον, ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί επί της ουσίας και να μην… πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

“Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει όμως αυταπάτες. Έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του”, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας είχε ζητήσει τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. “Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας, οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό”, ανέφερε, διερωτώμενος, παράλληλα, εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους.

Ερωτηθείς αν η υπόθεση με τις ηχογραφήσεις εξυπηρετεί σ’ αυτή τη φάση την κυβέρνηση, δεδομένης της κριτικής που δέχτηκε για την οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας είχαν ήδη προαναγγελθεί. Μάλιστα, χαρακτήρισε το όλο θέμα τεχνητό που διακινείται από την Κουμουνδούρου και ένα συγκεκριμένο ΜΜΕ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr