Ξέφτισε ο έρωτας του Αλέξη με τους Podemos

by MANIFESTO

Είναι σε μια φάση περιδίνησης τώρα τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τους ευρωπαίους συντρόφους του. Το φλερτ με τους Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται να του τελείωσε. Είδαμε την ψυχρολουσία με τον Πέδρο Σάντσεθ και τον Νταβίντ Σασόλι, που αμφότεροι τόνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το αδελφό κόμμα.

Οι Πράσινοι, επίσης, φαίνεται να τον εγκαταλείπουν. Μένει λοιπόν στα κόμματα της Αριστερός. Ενα ερωτηματικό ήταν τι θα γίνει με τους Podemos, μετά τις απανωτές ήττες και την παραίτηση του φίλου του Αλέξη Τσίπρα, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Όπως γράφει ο Μικροπολιτικός στα Νέα, έγινε μια συζήτηση στην Κουμουνδουρου, για το αν θα υπάρξει εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό τους στη Μαδρίτη το Σαββατοκύριακο, για το οποίο είχαν στείλει πρόσκληση και στον Τσίπρα, φυσικά.

Κατόπιν περίσκεψης φαίνεται ότι υπερίσχυσε η γραμμή για συνέχιση των σχέσεων, χωρίς, ωστόσο, τον σφιχτό εναγκαλισμό που θα συμβόλιζε η παρουσία του ίδιου του Τσίπρα. Ο κλήρος έπεσε στον Νάσο Ηλιόπουλο για να τον εκπροσωπήσει. Ο Ηλιόπουλος επιλέγεται συχνά τώρα τελευταία και για τις επαφές με άλλα κόμματα. Παρατηρούν στην Κουμουνδούρου ότι η παρουσία του «περνάει» σε νέους και Αριστερά, λόγω ηλικίας και προφίλ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα