Για «πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και νεοφιλελεύθερη εμμονή εναντίον του κόσμου της εργασίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» κάνει λόγο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με την οποία καταφέρεται εναντίον του Παύλου Μαρινάκη και των δηλώσεών του στο OPEN για τις ανακοινώσεις που αναμένονται στη ΔΕΘ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του, προσπερνά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο αύξησης εισοδήματος των πολιτών, αλλά και στον χώρο της εργασίας, όπου καταγράφεται αύξηση της μόνιμης απασχόλησης, και επιτίθεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για «προσπάθεια να δικαιολογήσει τα πενιχρά αποτελέσματα της κυβερνητικής πενταετίας».

Δεν βλέπει ότι «τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 θέσεις εργασίας», όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, τονίζοντας επίσης πως το 45,7% των εργαζομένων παίρνει μισθό πάνω από 1.000 ευρώ και πως κατά η απασχόληση των νέων έχει αυξηθεί κατά 28,9%. Τα στοιχεία φαίνεται δεν άρεσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει λόγο για «θεατρική παράσταση».

Ίσως, επίσης, δεν αρέσει και η σαφήνεια με την οποία έχει τοποθετηθεί η κυβέρνηση ότι ενόψει ΔΕΘ «δεν θα δούμε ούτε φέτος καλάθι με τη λογική πρόσκαιρων παροχών που θα ανακουφίσουν τους πολίτες αλλά δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στον στόχο που θέλουμε», όπως εξήγησε ο Παύλος Μαρινάκης, αλλά σημαντικές ανακοινώσεις για σημαντικές παρεμβάσεις που «θα τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Με μια βιρτουοζιτέ σεμνότητας και ταπεινότητας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα πενιχρά αποτελέσματα της κυβερνητικής πενταετίας και να εξηγήσει γιατί οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Αλλά δεν άντεξε για πολύ η συγκεκριμένη "θεατρική παράσταση". Έτσι, "έδειξε" το επίδομα ανεργίας ως λόγο που οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Μας είπε ότι τώρα… μόνο το 54,3% των Ελλήνων αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ. Μίλησε για αποκλιμάκωση τιμών στα τρόφιμα και για λογαριασμούς ρεύματος πρόσκαιρα αυξημένους.

Και έπειτα από όλα αυτά, μίλησε για τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Επέστρεψε δηλαδή στην «κανονικότητα» της αλαζονικής κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη, με την πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και τη νεοφιλελεύθερη εμμονή εναντίον του κόσμου της εργασίας».