Την είδηση-βόμβα ότι το «δεξί χέρι» του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Νικολάι Πατρούσεφ, ήταν αυτός που ενορχήστρωσε τη δολοφονία του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αποκάλυψε η Wall Street Journal. 

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από μικρή βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το ένα φτερό. Οι συντάκτες του δημοσιεύματος επικαλούνται μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών και έναν πρώην Ρώσο αξιωματούχο υπηρεσιών πληροφοριών. 

Ο Πατρούσεφ, είναι πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας FSB. Τώρα κατέχει τη θέση του γραμματέα στο ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας και θεωρείται από τους πιο σκληροπυρηνικούς και με τη μεγαλύτερη επιρροή αξιωματούχους μεταξύ των στενών συμβούλων του Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είχε δει το δημοσίευμα, αλλά δεν θα το σχολιάσει, πριν προσθέσει: «Τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς, η Wall Street Journal λατρεύει να παράγει φτηνιάρικα αστυνομικά μυθιστορήματα».