Βρετανία: Βγήκε ο Τζόνσον από την εντατική

16

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βγήκε απόψε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου είχε εισαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, ο Τζόνσον έχει εξαιρετικά καλή διάθεση και έχει μεταφερθεί σε θάλαμο. Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του.

Ο Μπόρις Τζόνσον,  εισήχθη το βράδυ της Κυριακής, 5 Απριλίου στο νοσοκομείο, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού παραμένουν, δέκα μέρες μετά τη σχετική διάγνωση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός “διακινδύνευσε την υγεία του εξαιτίας των ρυθμών εργασίας” και υποβάλεται σε σειρά εξετάσεων. Νωρίτερα πάντως σήμερα, ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωνε ότι  οΜπόρις Τζόνσον “πηγαίνει καλά” και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του.

“Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ”, δήλωσε ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC. Διευκρίνισε ότι “δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10”.

Ο Mπόρις Τζόνσον, με βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, το βράδυ της Παρασκευής, 3 Απριλίου, διαβεβαίωνε ότι έχει μεν πυρετό, αλλά είναι ικανός να παραμείνει στη διακυβέρνηση της χώρας.

“Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις“, αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. “Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό”. Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr