Η κυκλοφορία των τρένων της Eurostar θα αποκατασταθεί πλήρως αύριο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, έπειτα από την ματαίωση και των 41 διαδρομών ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Αμστερνταμ και τις Βρυξέλλες εξαιτίας πλημμύρας που σημειώθηκε στις γραμμές, κοντά στο Εμπσφλιτ, ανατολικά του Λονδίνου.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την πλημμύρα στα σιδηροδρομικά τούνελ που περνούν κάτω από τον Τάμεση στην περιοχή του Εμπσφλιτ.Η ματαίωση των σημερινών δρομολογίων έγινε κατά την διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα του χρόνου με την μεγαλύτερη κίνηση. Περί τους 30.000 επιβάτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Αμστερνταμ.

Τα δρομολόγια του Eurostar από και προς το Λονδίνο ακυρώθηκαν το Σάββατο μετά από πλημμύρα μιας σήραγγας κάτω από τον ποταμό Τάμεση, https://www.eurostar.com/uk-en... αλλάζοντας τα σχέδια πολλών που ταξίδευαν. Εκατοντάδες ταξιδιώτες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μάγχη εγκλωβίστηκαν στον διεθνή σταθμό St. Pancras του Λονδίνου και στον σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι. Η Eurostar, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το Λονδίνο προς το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ, δήλωσε ότι ακύρωσε τουλάχιστον 29 τρένα το Σάββατο και δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει δρομολόγια για το υπόλοιπο της ημέρας λόγω των πλημμυρών.

Οι μηχανικοί που εργάζονται στη σήραγγα είπαν ότι τα επίπεδα του όγκου του νερού στη σήραγγα ήταν «άνευ προηγουμένου».Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χτυπηθεί από ισχυρούς, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις που έφερε η καταιγίδα Gerrit καθ' όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Περισσότερο θυελλώδης καιρός και αναστάτωση στις μετακινήσεις αναμένεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του έτους.


Η Eurostar είπε ότι «λυπάται εξαιρετικά για τα απρόβλεπτα ζητήματα που επηρεάζουν τους πελάτες και τις υπηρεσίες μας». Τα δρομολόγια του Eurostar διακόπηκαν επίσης λίγο πριν από τα Χριστούγεννα λόγω απεργίας του προσωπικού στο Eurotunnel. Ο μετεωρολόγος του Ηνωμένου Βασιλείου, το Met Office, δήλωσε ότι περισσότεροι ισχυροί άνεμοι και βροχές αναμένεται να πλήξουν το Λονδίνο και τη Νότια Αγγλία το Σάββατο. Αναμένονται ριπές έως και 50 μίλια την ώρα (80 χλμ/ώρα), με τους ισχυρότερους ανέμους πιθανότατα κοντά σε παράκτιες περιοχές.