Βρετανία: Ακτιβιστές για το περιβάλλον «κόλλησαν» σε κυβερνητικό κτίριο (video)

7

Με μία πρωτότυπη δράση κινητοποιήθηκαν περιβαλλοντικοί ακτιβιστές σήμερα στη Βρετανία.

Κόλλησαν με αληθινή κόλλα τα σώματά τους σε ένα βρετανικό κυβερνητικό κτίριο προειδοποιώντας πως η δημόσια υγεία κινδυνεύει από την κλιματική και οικολογική κατάρρευση.

Η Extinction Rebellion προωθεί την ειρηνική πολιτική ανυπακοή για την άσκηση πίεσης στις κυβερνήσεις ώστε να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αποτρέψουν μια κλιματική κρίση που η οργάνωση φοβάται ότι θα προκαλέσει λιμό και κοινωνική κατάρρευση.

«Η κλιματική και οικολογική κατάρρευση είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος», δήλωσε ο Κρις Νιιούμαν, ένας γιατρός που κόλλησε με κόλλα το σώμα του στο υπουργείο για τις Επιχειρήσεις, την Ενέργεια και τη Βιομηχανική Στρατηγική.

«Οι μη βίαιες ειρηνικές διαδηλώσεις όπως η σημερινή είναι απαραίτητες παρεμβάσεις υπέρ της δημόσιας υγείας προκειμένου να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει άμεση δράση», είπε ο Νιούμαν.

Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion διατάραξαν τη λειτουργία του Λονδίνου με 11 ημέρες διαδηλώσεων τον Απρίλιο που θεωρείται η μεγαλύτερη πράξη πολιτικής ανυπακοής στην πρόσφατη βρετανική ιστορία. Απέκλεισαν εμβληματικά σημεία, προκάλεσαν καταστροφές στο κτίριο της πετρελαϊκής εταιρίας Shell, σταμάτησαν τρένα ενώ έθεσαν στο στόχαστρό τους και την Goldman Sachs.