Αλλαγή των καιρικών συνθηκών από την επόμενη εβδομάδα εμφανίζουν τα μετεωρολογικά μοντέλα. Ο μετεωρολόγος, διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά αρκετή αστάθεια, «ανορθόδοξη», όπως τη χαρακτηρίζει, στη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Εξηγεί ότι οι ψυχρές αέριες μάζες, που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, έρχονται από τα ΒΑ και συγκεκριμένα την Ουκρανία. Μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας. Oπως αναφέρει, αυτή η κυκλοφορία δεν είναι τόσο συνήθης αυτή την περίοδο και επισημαίνει ότι, αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες έρχονταν από τηn Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής. Ακολουθεί η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά με τους χάρτες για τον καιρό.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα ορεινά, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ίσως βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς, Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Τη Δευτέρα, στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν το μεσημέρι απόγευμα τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.