Βουλή: Διέσυρε ΣΥΡΙΖΑ και Τζανακόπουλο ο Βορίδης

752
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ένα άνευ προηγουμένου ξεμπρόστιασμα του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Μάκης Βορίδης με αφορμή τα όσα απίστευτα δήλωσε το πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος κατάφερε να… παντρέψει τους αναρχικούς των Εξαρχείων με τα ελληνοτουρκικά!

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή και απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έθεσε ως προϋπόθεση για τη συναίνεση του κόμματός του στα ελληνοτουρκικά να σταματήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αντιμετωπίζει τα φαινόμενα παρανομίας στα Εξάρχεια! «Τορπιλίζετε το πολιτικό κλίμα και έτσι υπονομεύετε τη συνεννόηση και τη συναίνεση που ζητάτε και απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει συνεχώς διπλό πρόσωπο. Να εμφανίζεται ο Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και να ζητά συναίνεση και κοινό βηματισμό στην αντιμετώπιση του πραγματικού προβλήματος και ο κ. Χρυσοχοΐδης να παριστάνει τον μετεμφυλιακό χωροφύλακα».

Τα όσα είπε ο εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Μάκη Βορίδη ο οποίος χαρακτήρισε «πρωτοφανές και αδιανόητο να λέει κόμμα ότι δεν συναινεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας, επειδή θεωρεί ότι υπάρχει αστυνομική βία χωρίς μάλιστα να υπάρχει καν αποτέλεσμα ΕΔΕ», δηλαδή ελέγχου των πρόσφατων περιστατικών στην κατά την αλήστου μνήμης Κατερίνα Παπακώστα, περιοχή της Μονμάρτης των Αθηνών.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι κάθε έκνομη ενέργεια θα ελέγχεται. Εσείς παίρνετε μια άλλη θέση ότι ήδη κρίνετε τις υποθέσεις και τις καταδικάζετε κιόλας. Αυτή είναι η πολιτική και ιδεολογική τοποθέτησή σας. Δικαίωμά σας, όμως να ξέρουμε κάθε φορά με ποιους συμπαρατάσσεστε a priori χωρίς έρευνα. Είναι γνωστές οι σχέσεις με συγκεκριμένα ακραία ακροατήρια» πρόσθεσε και για να γίνει ακόμη πιο σαφής κατέληξε: «Λέτε το εξής συγκλονιστικό και μοναδικό: Δεν μπορούμε να έχουμε πεδίο πολιτικής συνεννόησης για τα ελληνοτουρκικά. Φανερώνει αυτή η θέση σας τις προτεραιότητές σας. Ήσασταν για άλλη μια φορά αποκαλυπτικός για το ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»!

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr