Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον Real fm, ο ρόλος της Βούλας Κεχαγιά είναι δύσκολος αφού πρέπει να «μαζέψει» τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελακης για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά». Μόνο που η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε άλλο επίπεδο. Και εμφανίσθηκε να υποστηρίζει πως δεν μίλησε κανείς για «δολοφόνους υπουργούς».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο βίντεο που συνομιλεί με πολίτη, στο πλαίσιο της περιοδείας του, είναι σαφής. Μιλά για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά», αν αυτό δεν παραπέμπει σε δολοφόνους τι ακριβώς είναι. Διότι η Βούλα Κεχαγιά αυτό υποστήριξε μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στον Σκάι. Μάλιστα ανέφερε ακόμη ότι όσα ακούγονται στο βίντεο είναι ένα απομονωμένο κομμάτι, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ήταν το συνολικό.

Μίλησε επίσης για «εγκληματική αμέλεια υπουργών» την ώρα που ο αρχηγός της μίλησε για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά», μια χυδαία αναφορά που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Μια αναφορά που, όπως τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, περιμένει να ακούσει κανείς από επικεφαλής κομμάτων που δεν εντάσσονται στο δημοκρατικό τόξο.

«Η έκφραση του κ. Κασσελάκη δεν ήταν αυτή, είναι ένα απομονωμένο κομμάτι. Σε σχέση με την τραγωδία στα Τέμπη, έχουμε πει ότι έχει υπάρξει εγκληματική αμέλεια υπουργών» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας επίσης ότι «δεν μίλησε κανείς για δολοφόνους υπουργούς και παρακαλώ να μην παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έγινε παρερμηνεία».

Δύσκολος ο ρόλος της εκπροσώπου σε ένα κόμμα ο προέδρος του οποίου όταν μιλά χρειάζεται διαρκώς… ερμηνεία. Διευκρινίσεις δηλαδή για το τι ήθελε να πει σε σχέση με αυτό που είπε. Να μαζεύει δηλώσεις που είναι ακραίες και γεμάτες λαϊκισμό - τώρα πλέον και χυδαίες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να εμφανίζεται κάποιος να υποστηρίζει ότι δεν είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αυτό που όλοι άκουσαν. Ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζει την παροιμία «άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου» αλλά και το παραδοσιακό «δεν ειναι αυτό που νομίζεις».