Βόμβες Μιωνή για την “εγκληματική οργάνωση Ρασπούτιν” -Σοκαριστικές λεπτομέρειες

by Manifesto

Τόσο μέσω της μήνυσης που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όσο και με την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο Σάμπυ Μιωνής είχε περιγράψει με απίστευτες λεπτομέρειες τον εκβιασμό που υποστηρίζει ότι στήθηκε σε βάρος του με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα. Αποκάλυψε και τους ενδιαφέροντες διαλόγους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10/3/2016 παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, όπου ο κ. Παπαγγελόπουλος «με προκλητική θρασύτητα και ανερυθρίαστα», όπως υποστηρίζει, απαίτησε χρηματικό ποσό που στη συνέχεια προσδιορίστηκε στα 350.000 ευρώ. «Συναντώμαι με τον μηνυόμενο Δημήτριο Παπαγγελόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, εντός του γραφείου του τελευταίου. Η συνάντηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία και μετά από σχετικό προφορικό αίτημα του Ιωάννη Φιλιππάκη. Κατά τη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Μπάμ”:

O Νίκος Παππάς μού ανέφερε πως “έχει ήδη γίνει μια συζήτηση την προηγούμενη μέρα με τον Φιλιππάκη”, στην οποία “η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική, για να καταλάβει και αυτός (ο Φιλιππάκης) ότι πρέπει να αποσυμπιεστούν τα πράγματα”. Συνέχισε λέγοντας τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε, να βρούμε και να σχεδιάσουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Τα λέω καλά”,

– O δε Δημήτριος Παπαγγελόπουλος συγκατάνευσε λέγοντας “ναι”.

– Ο παριστάμενος Νίκος Παππάς πρόσθεσε σε όλα αυτά ότι “θα κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο να γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά, ούτως ώστε να αρχίζει να αποσυμπιέζεται το θέμα. Ο Σάμπυ μου μετέφερε το θέμα του Μεταξά και νομίζω για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών” (ενν. τις αγωγές που είχα καταθέσει εναντίον του στα Δικαστήριο του Λονδίνου και στις οποίες είχε καταδικαστεί σε χρηματικές αποζημιώσεις).

-Τότε ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος παρενέβη αμέσως και συμπλήρωσε “και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα, που του έχεις δημιουργήσει”.

-Σε αυτή την αποστροφή-απαίτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου απάντησα αμέσως ότι δεν οφείλω κανένα ποσό, αντιθέτως αυτός (Φιλιππάκης) οφείλει σε εμένα, γεγονός που ήταν, ορίστηκε στα 350.000 ευρώ, αν και όπως εξηγεί «δεν συνοδεύονταν με καμία πραγματική αξίωσή τους, αφού καμία δικαστική απόφαση (ημεδαπή ή αλλοδαπή) δεν επιδίκαζε σε βάρος μου το οποιοδήποτε ποσόν, ούτε βεβαίως υπήρχε άλλη οφειλή μου προς αυτούς». Η άρνησή του ωστόσο να συμφωνήσει με το πλαίσιο που του παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε άμεσα -όπως υποστηρίζει- σειρά εκδικητικών ενεργειών από «εισαγγελικό μηχανισμό» που ήλεγχε ο Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Μιωνής είχε αναφέρει ότι στις 19/8/2017 εκδόθηκε σε βάρος του εκδότη της «Δημοκρατίας» και του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τάρκα τελεσίδικη απόφαση του Πολιτικού Εφετείου του Λονδίνου, η οποία τους καλούσε να του καταβάλουν 173.000 ως δικαστικά έξοδα. Αντ΄ αυτού οι καταδικασθέντες απαίτησαν -όπως αναφέρει ο κ. Μιωνής- να παραιτηθεί από τις αξιώσεις του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τον πήγαιναν φυλακή.

«Προκειμένου δε να με πείσουν ότι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, δέχθηκαν να δεσμευτούν, εγγράφως, ότι θα “έκλειναν οριστικά (αρχειοθέτηση)* τις ανοικτές δικαστικές μου υποθέσεις “εντός χρονικού διαστήματος 3 μηνών* μόνο εάν εγώ παρέλειπα να προχωρήσω στη διεκδίκηση των, ληξιπρόθεσμων, αστικών απαιτήσεών μου εναντίον τους, που προέκυπταν νομίμως από την, αμετάκλητη, απόφαση του Πολ. Εφετείου του Λονδίνου, λες και ήσαν αυτοί εισαγγελείς που χειρίζονταν τις δικογραφίες και όχι απλοί δημοσιογράφοι! Πιο συγκεκριμένα, στο από 17/3/2018 έγγραφο οι μηνυόμενοι αναφέρουν επί λέξει:

«(…) Οριστικό κλείσιμο (αρχειοθέτηση) των παρακάτω ανοικτών δικαστικών υποθέσεων σε χρονικό διάστημα 3 μηνών από την υπογραφή του παρόντος Roadmap. Τα μέρη δύνανται να συμφωνήσουν περαιτέρω παράταση μόνο εφόσον υπάρχει αντικειμενική και ουσιαστική πρόοδος στο οριστικό κλείσιμο των παρακάτω υποθέσεων:

1) Εγκληματική Οργάνωση – Η ερευνούσα Εισαγγελική Αρχή εισηγείται ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία και κλείνει την προκαταρκτική έρευνα για όλα το “εμπλεκόμενα* πρόσωπα βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο.

2) Στη συνέχεια στο Τριμελές Συμβούλιο προς επικύρωση. Μετά από 30 ημέρες η απόφαση γίνεται αμετάκλητη.

3) Μεταξάς – ΔΟΣ Κατόπιν της απάντησης που θα έρθει οπό τις ελβετικές Αρχές, η ΔΟΣ συμφωνεί στον τρόπο υπολογισμού και ολοκληρώνει την υπόθεση με συμφωνία αναγνωρίζοντας τις θέσεις των ελβετικών φορολογικών Αρχών.

«Ποια μεγαλύτερη απόδειξη εκβιασμού που υπέστην, από το παραπάνω έγγραφο;
…Βεβαιώνουν, εγγράφως ότι θα “κλείσουν όλες τις εκκρεμείς δικαστικές μου υποθέσεις (οι οποίες να σημειωθεί, αφορούσαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου και, άρα, δεν ήσαν “δεκτικά” συμβιβασμού, όπως συνήθως γίνεται σε ποινικές διαφορές μεταξύ ιδιωτών), με συγκεκριμένα, κιόλας, δικονομικά βήματα, γεγονός που αποδεικνύει αδιστάκτως ότι ήλεγχαν, διαμέσω (προφανώς) του Δ. Παπαγγελόπουλου, τους δικαστικούς μηχανισμούς που εγγυώντο την αρχειοθέτηση της πρώτης δικογραφίας και την έκδοση “τυπικής κλήσεις” στη δεύτερη δικογραφία».

Σημειώνεται πάντως ότι το εμπλεκόμενο πρόσωπα αρνούνται όλα όσα τους προσάπτει ο επιχειρηματίας ενώ την Παρασκευή η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου με ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε ότι έχει ήδη μηνύσει τον επιχειρηματία για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. «Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα