Μια “βόμβα” έριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπήρχαν φήμες αναφορικά με την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, τις οποίες ο ίδιος είχε διαψεύσει σε συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Η δήλωση αυτή καταρρίπτει το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ περί άγνοιας αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Πρόσθεσε δέ ότι ο συνάδελφός του είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, πριν από περίπου 2 χρόνια και τις είχε διαψεύσει.

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου έρχεται να καταρρίψει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν άγνοιας, εκτός αν ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος δεν ενημέρωσε τόσο για τις σχετικές… φήμες όσο και για τη συνάντηση που είχε με τον συνάδελφό του και τις σχετικές… διαψεύσεις.

Ουσιαστικά αυτό που προκύπτει είναι ότι το θέμα απασχόλησε τον ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια πριν την αποκάλυψή του και το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του για την υπόθεση της βίαιης, όπως την αναφέρουν, κακοποίησης της , η οποία σημειωτέον κατήγγειλε την σε βάρος της επίθεση πριν το 2020.

Επίσης καταρρίπτεται και το περί άμεσης αντίδρασης της Κουμουνδούρου αλλά και αυτό που στελέχη και τρόλς του διαδικτύου περιφέρουν στα social media, περί άμεσης παραίτησης του Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να πολιτικοποιήσει το θέμα και να το εμπλέξει με τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο πάντα και το τεκμήριο αθωότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πλέον να διευκρινίσει αν και τι γνώριζε σχετικά με τις καταγγελίες και κατά πόσο η κατηγορηματική, όπως την χαρακτηρίζει ο Στέλιος Κούλογλου, διάψευση του Αλέξη Γεωργούλη ήταν τέτοια που έβαλε το θέμα στο… αρχείο της Κουμουνδούρου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν ανέφερε κάτι σχετικό στην ανάρτηση που έκανε και στην οποία αρκέστηκε να σημειώσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».

Τα περί ακαριαίας αντίδρασης πάντως έρχονται σε αντίθεση με τη «βόμβα» που έριξε το πρωί ο Στέλιος Κούλογλου