Βόλος: Συζήτηση με τον συγγραφέα Πασχάλη Λαμπαρδή

32

To βιβλιοπωλείο «Χάρτα», η Πορεία Υγείας και οι εκδόσεις «Πατάκη» διοργανώνουν συζήτηση με τον Πασχάλη Λαμπαρδή τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 20.00 στη «Χάρτα».

Θέμα της συζήτησης είναι «Η διαχείριση των σχέσεων και πώς ορίζουν τη ζωή μας» με αφορμή το νέο βιβλίο του συγγραφέα «Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή».

Συμμετέχει ο Γιάννης Ντόβρος, ολιστικός θεραπευτής – ψυχοθεραπευτής. Ένα μυθιστόρημα για τα πάθη και τις δοκιμασίες ως μια διαδρομή αυτογνωσίας, που οδηγεί τους ανθρώπους να βρουν το βαθύτερο νόημα της ζωής, για να πάψουν να επαναλαμβάνουν μοιρολατρικά το ίδιο θλιβερό σενάριο και να ξαναγράψουν τη ζωή τους απ’ την αρχή.

Μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη σύγχρονη πραγματικότητα, με δοκιμασίες και περιπετειώδεις αναζητήσεις σε δύση και ανατολή, με φόντο τα κοινωνικοπολιτικά φαινόμενα της εποχής και τον εφιάλτη της τρομοκρατίας. Όλα στη ζωή είναι θέμα ερμηνείας και η ομορφιά και η ασχήμια. Σε εμάς ανήκουν οι αποχρώσεις των σκέψεών μας. Εμείς ντύνουμε τον κόσμο ανάλογα με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Κι όταν δεν υπάρχει αγάπη, τότε ισχύει ο νόμος του δυνατού, που μπορεί να επιβληθεί και διά της βίας. Με θυμό, οργή, μίσος και αλλεπάλληλες συγκρούσεις, λεκτικές και σωματικές, που καταστρέφουν ολότελα τις σχέσεις. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει και βία.

Ο Πασχάλης Λαμπαρδής γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος. Για τις ανάγκες της συγγραφής του βιβλίου «Κάθετη έξοδος» σπούδασε ψυχολογία και ειδικεύτηκε σε διάφορες προσεγγίσεις. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένος στην έρευνα και τη συγγραφή. Έχει γράψει τα βιβλία «Υπόθεση ζωής» (ιδιωτική έκδοση, 1997), «Ο ταξιδευτής του Βοσπόρου» (Ιωλκός, 2002• β’ έκδοση, Πατάκης 2010, βραβείο λογοτεχνίας και πνευματικών αξιών, 2002 από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων), «Οι φύλακες της Ανατολίας» (Πατάκης, 2005), «Η κοιλάδα των σπαθιών» (Πατάκης, 2008), «Κάθετη έξοδος» (Πατάκης, 2011, βραβείο αναγνωστών ΕΚΕΒΙ – ΕΡΤ 2012).

(Πηγή taxydromos.gr)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr