Βόλος: Πυροσβέστες διέσωσαν πελαργό που είχε εγκλωβιστεί σε πυλώνα της ΔΕΗ

11
Βόλος: Πυροσβέστες διέσωσαν πελαργό που είχε εγκλωβιστεί σε πυλώνα της ΔΕΗ tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Tο κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν οι πυροσβέστες του Βόλου, που στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου, έσωσαν τη ζωή πελαργού που είχε εγκλωβιστεί σε φωλιά πυλώνα της ΔΕΗ στα Μελισσάτικα.

Το πουλί γεννήθηκε σε ειδική φωλιά στον πυλώνα, που κατασκευάζει η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της πολιτικής αλλά άγνωστο πώς, στο ένα του πόδι είχε τυλιχτεί σχοινί από τη φωλιά, με συνέπεια να μην μπορεί να πετάξει. Τις προηγούμενες ημέρες, οι άλλοι πελαργοί που βρισκόταν στη φωλιά, αποδήμησαν για την Αφρική και εγκατέλειψαν τον μικρό πελαργό, που δεν μπορούσε να πετάξει λόγω του σχοινιού που είχε τυλιχτεί στο πόδι του και είχε ατροφήσει.

Το μικρό πουλί, που έμεινε μόνο του στη φωλιά, χωρίς τροφή και νερό, προσπαθούσε να πετάξει για να ακολουθήσει τα άλλα πουλιά αλλά κρεμόταν από τη φωλιά και δεν μπορούσε να απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να βγάζει κραυγές.

Περαστικοί που το είδαν να ταλαιπωρείται, ενημέρωσαν το περασμένο Σάββατο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και επί τόπου πήγαν οι πυροσβέστες στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο, επειδή οι πυλώνες μεταφέρουν ρεύμα υψηλής τάσης, επέστρεψαν στη βάση τους, καθώς δεν μπορούσαν να ανεβάσουν σκάλα.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ Βόλου, η δεύτερη υπηρεσία ενημέρωσε γερανοφόρο όχημα ιδιώτη, με τον οποίο συνεργάζεται και στις 16.30, οι πυροσβέστες πήγαν ξανά και αφού κόπηκε το ρεύμα στα Μελισσάτικα και στις Γλαφυρές, με το καλάθι του οχήματος ανέβηκαν στον πυλώνα και έκοψαν το σχοινί από το πόδι του πουλιού, απεγκλωβίζοντάς το.

Τελικά, ο πελαργός κατέβηκε από τη φωλιά του για πρώτη φορά αφότου γεννήθηκε, το πόδι του, λόγω του σχοινιού έχει ατροφήσει και φιλόζωοι ανέλαβαν να το περιθάλψουν.

(Πηγή magnesianews.gr)