Ο πόλεμος με τη Ρωσία είναι πιο κοντά στο τέλος απ' όσο πολλοί πιστεύουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη του στο ABC News, και κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν περισσότερο τον στρατό της χώρας του. 

«Το σχέδιο για τη νίκη είναι η ενίσχυση της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, ζητάμε από τους φίλους μας, τους συμμάχους μας να μας ενισχύσουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά στην ειρήνη από όσο νομίζουμε. Είμαστε πιο κοντά στο τέλος του πολέμου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται την επιχείρηση στο Κουρσκ. «Ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι είδαν την αδυναμία του να υπερασπιτεί τα εδάφη τους» είπε. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης ότι μόνο αν η Ουκρανία ισχυροποιήσει κι άλλο τη θέση της μπορεί να «πιέσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο». 

Η απάντηση του Κρεμλίνου 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι κάθε πόλεμος τελειώνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, καταλήγοντας στην ειρήνη, αλλά ότι η Ρωσία δεν έχει κάποια εναλλακτική λύση για την επίτευξη των στόχων της. «Γνωρίζετε ότι κάθε πόλεμος καταλήγει στην ειρήνη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά για εμάς, η επίτευξη των δηλωμένων στόχων μας είναι απολύτως η μόνη εναλλακτική λύση», δήλωσε.