Η Μαριζέτα Αντωνοπούλου, στέλεχος του οργανωτικού της ΕΛ.Α.Σ., εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, μιλώντας στο Action 24, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή πορεία του κόμματος απέχει από την ιστορική του διαδρομή.
Αναφερόμενη στην πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, σημείωσε πως εκείνη η περίοδος «έδωσε ξανά την αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό», τονίζοντας ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας του χώρου.
Ωστόσο, εκτίμησε ότι η σημερινή φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετική, υποστηρίζοντας πως «είναι σαφώς πιο δεξιά ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτή τη στιγμή».
Κριτική για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ
Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να βρίσκεται πολιτικά απέναντι τόσο στην Αριστερά όσο και στη Νέα Δημοκρατία, αποδίδοντας τη στάση αυτή στην ανησυχία του για τη διατήρηση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος.
Όπως είπε, ο κ. Ανδρουλάκης «έχει αγωνία μήπως χάσει τα ποσοστά του», προσθέτοντας ότι στα χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία «δεν έχει ξεκολλήσει η βελόνα».
Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια διμέτωπη πολιτική γραμμή, σχολιάζοντας παράλληλα ότι βρέθηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κατά τύχη».
«Αντί να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο ασκώντας πίεση προς τη Νέα Δημοκρατία, ένα κομμάτι του σχεδόν φλερτάρει με τη ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αποκλείεται» συνεργασία με τον Μητσοτάκη
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η απάντησή της ήταν κατηγορηματική. «Αποκλείεται», δήλωσε, αποκλείοντας κάθε σχετικό σενάριο.
Οι αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα
Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη».
Όπως υποστήριξε, στις εκατοντάδες σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνεται ουσιαστική εσωτερική κριτική για την περίοδο της διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «πήρε πάνω του τα πάντα» και ότι «δεν έχει ξαναγίνει τέτοια αυτοκριτική».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημείωσε ότι τα δάνεια του κόμματος είναι ρυθμισμένα.
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι όταν η χώρα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες, το βασικό ζητούμενο θα είναι η εκλογική νίκη, θέτοντας ταυτόχρονα ως κεντρικό στοίχημα την επανασύνδεση του κόμματος με την κοινωνία.
Όπως ανέφερε, το κρίσιμο ερώτημα είναι πώς θα μπορέσει να αποκτήσει ξανά ισχυρές ρίζες στην κοινωνία και να δημιουργήσει στους πολίτες αίσθημα «ασφάλειας και ελπίδας σε όλα τα επίπεδα».