«Το επόμενο διάστημα θα απορροφηθούν οι 6.000 υπάλληλοι από τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τα έτη 2022 - 2024 και προσδοκούμε να βοηθήσουν τους δήμους στην απορρόφηση των κονδυλίων» επισήμανε η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη η οποία έκανε περιοδεία επισκέφθηκε τους δήμους της Κοζάνης. 

Η υφυπουργός, η οποία συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει περίπου 81.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο με σημαντικό ποσοστό τους να αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Βιβή Χαραλαμπογιάννη μίλησε για το μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους επισημαίνοντας ότι το συνολικό ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και προσθέτονταςδιευκρινίζοντας ότι ο νόμος που ψηφίστηκε περιλαμβάνει και «μη χρηματικές ανταμοιβές για τους δικαιούχους υπαλλήλους». 

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έθεσε το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων, οι οποίοι εκτός από τα συνήθη καθήκοντα καλούνται να «τρέξουν» όλα τα προγράμματα και τις εγκρίσεις μελετών κι έργων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που θα αρχίσει να υλοποιείται στην περιοχή. 

Η Βιβή Χαραλαμπογιάννη αποδέχτηκε την πρόταση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ με αντικείμενο τους τομείς στοχοθεσίας, της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και των διοικητικών διαδικασιών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων, ενώ ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στην πρόθεσή του, η Δυτική Μακεδονία «να λειτουργήσει ως πιλοτική Περιφέρεια στους τομείς στους οποίους το ΥΠΕΣ σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Η υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τους δημάρχους Κοζάνης, Εορδαίας, και Βοΐου, ενώ συναντήθηκε με τον διευθυντή και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κοζάνης, που αυτήν την περίοδο στηρίζει σε μελετητικό επίπεδο τα έργα των δήμων και της περιφερειακής διοίκησης, που αναμένεται να υλοποιηθούν από το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αλλά και αυτά που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.