Βίντεο από την επίσκεψη του στη Σπάρτη αλλά και από το... άκυρο που του έριξε ο Πίνατ για να τον ακολουθήσει δημοσίευσε στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες. «Εδώ ισχύει το This is Sparta» ακούγεται να λέει στο βίντεο, την ώρα που χαιρετά πολίτες.

Ο πρωθυπουργός έβγαλε selfies και κλήθηκε να μιλήσει με μία τάξη μαθητών: «Γεια σας παιδιά», τους είπε. Βλέποντας ένα σκυλάκι είπε ότι ρώτησε και τον πίνατ αν θα τον συνόδευε αλλά αυτός αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του νοσοκομείου Σπάρτης, το οποίο είναι ένα από τα τρία νέα δημόσια νοσοκομεία που κατασκευάζονται και θα εξοπλιστούν με πόρους της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Όπως βλέπετε, και αυτό το νοσοκομείο είναι πραγματικά ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, το οποίο θα αποτελέσει, πιστεύω, σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Σπάρτη και τη Λακωνία, αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο» είπε ο πρωθυπουργός.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με την τελετή απόδοσης των έργων προστασίας και ανάδειξης του Μυστρά και των Μουσειακών Εκθέσεων στο Παλάτι των Δεσποτών.