Η τακτική της “επινοικίασης” παλιών ξενοδοχείων και κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό την “εγκατάσταση” μεταναστών και προσφύγων, που έχουν πάρει προσωρινή άδεια παραμονής και δικαιούνται το επίδομα αλληλεγγύης θα πρέπει να απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές, καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως σε πολλές περιπτώσεις η όλη διαδικασία είναι εξόχως προβληματική.

Επίσης σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν για το κατά πόσο τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, καθώς επίσης για το εάν υφίσταται έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτος, ώστε να “τσεκάρεται” ποιοί και πόσοι άνθρωποι διαμένουν σε αυτά και αν πίσω από τις κλειστές πόρτες ή στα πέριξ συντελούνται έκνομες ενέργειες.

Στο σκληρό βίντεο από το κέντρο της Αθήνας, κάποιοι αλλοδαποί, που διαμένουν σε τέτοια οικήματα, ασκούν βία σε γυναίκες, σέρνοντας τες στο δρόμο. Για το συγκεκριμένο συμβάν έγιναν καταγγελίες και στην ΕΛ.ΑΣ η οποία ωστόσο εμφανίστηκε στην περιοχή κατόπιν εορτής, καθώς την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα και η προσέγγιση ήταν αδύνατη.

Επίσης λόγω της έξαρσης της πανδημίας η άνευ ελέγχου “εγκατάσταση” μεταναστών και προσφύγων σε τέτοιες “δομές” δημιουργεί συνθήκες υγειονομικής βόμβας, ειδικά όταν ο αριθμός των “ενοικιαστών” είναι απροσδιόριστος.

Δείτε το βίντεο: