Νέο-βίντεο ντοκουμέντο, σχετικά με τα επεισόδια από χούλιγκαν που σημειώθηκαν την Πέμπτη στον Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το iefimerida.

Στο βίντεο απεικονίζονται χούλιγκαν τη στιγμή που τρέχουν στο γήπεδο, μετά τη ρήψη φωτοβολίδας και καταδιωκόμενοι ταυτόχρονα από αστυνομικούς. 

Ο 18χρονος που ομολόγησε - Ποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα 

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τα εν λόγω επεισόδια συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη, ενώ έχει συλληφθεί ένας 18χρονος, ο οποίος, μάλιστα ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό.

Ακόμα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ένα άλλο άτομο που δεν έχει ταυτοτοποιηθεί ακόμη, τον παρακίνησε να προβεί στην πράξη αυτή, δίνοντάς του τη φωτοβολίδα. Ο 18χρονος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει το εν λόγω άτομο και ότι δεν είδε το πρόσωπό του τη νύχτα των επεισοδίων, επειδή φορούσε full-face.

Η σύλληψη του 18χρονου, η κατάσταση του αστυνομικού και τα κυβερνητικά μέτρα για την οπαδική βία 

Στη σύλληψη του 18χρονου έφτασαν οι Αρχές έπειτα από καταθέσεις μαρτύρων, που επιβεβαίωσαν ότι ήταν εκείνος που έριξε τη φωτοβολίδα.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και να δίνει μάχη για τη ζωή του. Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μεταξύ των οποίων η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές και η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα.