Βίντεο από ΜΕΘ στη Βρετανία

12
pIXABAY

Τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Royal Bournemouth Hospital και την αγωνία των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό κατέγραψε η κάμερα του βρετανικού δικτύου ITV. Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται πόσο σημαντικό είναι να μείνουν όλοι σπίτι για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού.

Στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ νοσηλεύοναι αυτή τη στιγμή επτά ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι έξι είναι διασωληνωμένοι. Η ρεπόρτερ του σταθμού μίλησε με δύο εξ αυτών, τη Λίντα Νιου και τον Άλαν Χαν, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν περίμεναν ποτέ να βρεθούν σε αυτή την κατάσταση. «Είναι τόσο εύκολο να κολλήσεις τον ιό, αλλά δεν μπορείς με τίποτα να τον ξεφορτωθείς. Έχει επηρεάσει και τους δύο πνεύμονές μου, αλλά τώρα ανακάμπτουν, παρόλο που εξακολουθεί να μου κόβεται η αναπνοή με την παραμικρή δραστηριότητα», είπε ο 62χρονος Άλαν, ευελπιστώντας σε εξιτήριο το επόμενο διάστημα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι η πρώτη φορά που κάμερα βρετανικού δικτύου μπήκε σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr