Βγάζει το στόλο στη Μεσόγειο ο Ερντογάν – Ανακάλεσε τις άδειες

280
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στο Τουρκικό Ναυτικό, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο skai.gr. Όλα τα πλοία του Ναυτικού από το Γκιολτζούκ (Προποντίδα) αναμένεται να πάνε στη Μεσόγειο. Το Ορούτς Ρέις το προστατεύουν 1 φρεγάτα και 4 κορβέτες. 

Την ίδια ώρα, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας, και εντός των ορίων της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, με τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ να αναφέρει μέσω Twitter ότι μέχρι τις 23 Αυγούστου το Oruc Reis θα έχει ποντίσει στη Μεσόγειο καλώδια για σεισμικές έρευνες σε μήκος 1.750 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι το τουρκικό σκάφος «σκανάρει τις θάλασσες μας», με το tweet του να συνοδεύεται από ένα βίντεο του σκάφους.

«Βήμα προς βήμα η Μεσόγειος. Το Ορούτς Ρέις σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, θα έχει ποντίσει στη Μεσόγειο καλώδια για σεισμική έρευνα σε μήκος 1.750 χιλιομέτρων. Μακάρι η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου υψηλή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντονμέζ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr