Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βρέθηκε σήμερα (8/1) στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ, και απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών. Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει βγάλει τα συμπεράσματά του αν ήταν ορθή η επιλογή του να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Αρνήθηκε να πει τι ψήφισε ο ίδιος αλλά αποκάλυψε τι είπε στον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την εκλογική νίκη του.

Όπως αναφέρει το «ertnews», ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κανένα σχόλιο για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, θέλησε να είναι υποψήφιος, κρίθηκε από το εκλογικό σώμα των εσωτερικών εκλογών, το αποτέλεσμα είναι γνωστό νομίζω και ο ίδιος θα βγάλει τα συμπεράσματά του, ως εκ τούτου ας κοιτάξουμε προς το μέλλον.

Το τι ψήφισα στις εκλογές δεν είναι σωστό να το πω, ο καθένας μπορεί να εικάσει ποια ήταν η επιλογή μου. Αλλά από την άλλη η συμμετοχή μου δεν ήταν για συμμετοχή υπέρ κάποιου προσώπου, τι αξία έχει μία ψήφος.

Η συμμετοχή μου ήταν μία στήριξη της διαδικασίας και μία εκδήλωση σεβασμού στους ανθρώπους της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, του κέντρου, της κεντροαριστεράς, της προοδευτικής αντίληψης που κάθε φορά αναζητούν, μία ευκαιρία, μία δυνατότητα να εκπροσωπηθούν πολιτικά και ήθελα και εγώ να μετάσχω σε αυτήν την κοινή ας το πούμε έτσι εκδήλωση η οποία απέδωσε τον καρπό που ξέρετε με την εκλογή του κυρίου Ανδρουλάκη.

Του ευχήθηκα τα καλύτερα και κυρίως του ευχήθηκα να ερμηνεύσει σωστά το αποτέλεσμα και να κινείται έχοντας υπόψη του ότι ως αρχηγός ενός κόμματος επικοινωνεί εκ των πραγμάτων με την Ιστορία. Διότι η πολιτική γράφει την Ιστορία καθημερινά. Κάτι που σημαίνει και πάρα πολύ σωστή αξιολόγησή της, εις βάθος, απροκατάληπτη, αυτού που έχει συμβεί, του παρελθόντος».

Αναφορικά με το φαινόμενο της ανόδου του εξτρεμισμού και την εμφάνιση των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», είπε: «Για αυτό το φαινόμενο το προκλητικό των θεματοφυλάκων, η επίκληση του Συντάγματος από τους εχθρούς του, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Το δικαίωμα αντίστασης παρέχεται σε αυτούς που πιστεύουν στο Σύνταγμα και τη δημοκρατία και στρέφεται εναντίον των εχθρών του συντάγματος που παραπληστικά το επικαλούνται».