Βατερλώ Τσίπρα στη Βουλή: «Υιοθέτησε» Πολάκη και… λασπιάδες!

by MANIFESTO

Την πολιτική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του αλλά και την προσωπική εμπλοκή στη λάσπη και την χυδαιότητα ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου. Ο Αλέξης Τσίπρας παρά τις παροτρύνσεις του πρωθυπουργού που τον κάλεσε να καταδικάσει τους υβρεολόγους επέλεξε εν τέλει να υιοθετήσει τα όσα τα στελέχη του υποστηρίζουν. «Τσίπρας – Πολάκης – Βαξεβάνης είναι το ίδιο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Από την αρχή της διαδικασίας ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να διαφυλάξουν το επίπεδο του διαλόγου, έκκληση που δεν έγινε δεκτή.

Αναφέρθηκε σε ένα κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών «σαν οι βιαστές να χωρίζονται τάχα σε αριστερούς ή δεξιούς και σαν εκείνοι που υφίστανται την βία να έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιδεολογία» δείχνοντας προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιώντας πως «ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού #MeToo, την απαξιώνει».

«Ποιος κρύβεται, τελικά, πίσω από το hashtag ΝΔ_παιδεραστές και τον νεοαυριανισμό του διαδικτύου; Πώς τολμά βουλευτής σας, η κα Ελευθεριάδου, να διαλαλεί ότι «ψωνίζονται» ανήλικα από μη κυβερνητικές οργανώσεις; Και με ποιο θράσος βουλευτής σας, ο κ. Πολάκης, χθες, μια μέρα πριν από τη συζήτηση, κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και για την τάχα ευθύνη του Μαξίμου;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να απαντήσει «όχι ως τέως Πρωθυπουργός, όχι ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον Πρωθυπουργό της χώρας, σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας δύο παιδιών, στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών».

Παρουσίασε την κατάσταση που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 σε ότι αφορά τα ασυνόδευτα παιδιά και εξήγησε γιατί ανέλαβε προσωπικά αυτό το θέμα τονίζοντας πως ήρθε αυτή η Κυβέρνηση και το έλυσε.

Οι χυδαιότητες Πολάκη κυριάρχησαν στην τοποθέτηση Μητσοτάκη όπου άδικα καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει αποστάσεις από τον πρώην υπουργό του.

«Σας ρωτώ λοιπόν και πάλι, και περιμένω σήμερα καθαρές απαντήσεις, αν σας εκφράζουν και οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή μήπως προτιμάτε την «Αυγή», το κομματικό σας έντυπο, που στο πρωτοσέλιδο του, στο κύριο άρθρο του, υποστηρίζει τα ακριβώς αντίθετα. Ότι, δηλαδή -έγραφε η Αυγή- η τάση να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα είναι εμετικός κιτρινισμός. Αναρωτιέμαι και πώς τοποθετούνται στο θέμα αυτό και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως γράφει η «Αυγή», δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Απαντήστε, λοιπόν, ως πολιτικός σε έναν πολιτικό, όπως σας ζητώ επίμονα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε την κινητοποίηση όλου του ΣΥΡΙΖΑϊκού μηχανισμού στο κύμα λάσπης και χυδαιολογίας.

«Απαντήστε και ως απλός παρατηρητής. Πόσα πρόσωπα έχει αλήθεια το επιτελείο σας; Πόσες γραμμές έχει το κόμμα σας; Πόση ευκαμψία έχει τελικά η ηθική σας; Εκτός αν είστε της τρίτης σχολής, αυτή που θεωρεί την υπόθεση -τα ακούσαμε και αυτά- ότι το #MeΤoo είναι ένα φιάσκο. Γιατί όπως λέει ο διευθυντής του κ. Φίλη -δεν τον βλέπω σήμερα στην αίθουσα- ο κ. Κατσαρός, μια ήταν η μόνη αποστολή για την οποία επιλέχθηκε ο κ. Λιγνάδης: Να μετονομάσει την αίθουσα Ρεξ του Εθνικού σε αίθουσα Ελένη Παπαδάκη. Με το όνομα της μεγάλης ηθοποιού που δολοφονήθηκε το 1944, στην ταραγμένη εποχή των Δεκεμβριανών» είπε.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για επένδυση στο λαϊκισμό που «θα μεταμορφώσει τους «γερμανοτσολιάδες» του 2011 στους «παιδεραστές» του 2021».

Αποκάλυψε τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Ζητήσατε, λοιπόν, κ. Τσίπρα την παραίτηση της Υπουργού, γιατί; Γιατί έπρεπε να ξέρει. Αλλά να ξέρει τι για τις σκοτεινές πλευρές ενός ανθρώπου; Αυτές που γνωρίζατε εσείς ως Πρωθυπουργός όταν είχατε το ίδιο πρόσωπο Διευθυντή της Νέας Σκηνής του Εθνικού; Αυτές τις σκοτεινές πλευρές που γνώριζαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον καλούσαν στις Βρυξέλλες σε ειδική ημερίδα για να μιλήσει για τη βιωματική εκπαίδευση του θεάτρου; Ή μήπως αυτές τις σκοτεινές πλευρές που συνάδελφοί του λένε τώρα, εκ των υστέρων, ότι ήξεραν, αλλά τις κάλυπτε η ομερτά του επαγγέλματος. Είπατε, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο διορισμό δεν έγινε προκήρυξη. Γιατί εσείς τον κ. Λιβαθινό με προκήρυξη τον διορίσατε; Τον προηγούμενο Διευθυντή που διαδέχθηκε ο κ. Λιγνάδης; Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ο ίδιος ο κ. Λιβαθινός εξήρε τις δυνατότητες και το βιογραφικό του κ. Λιγνάδη».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρά τις επανηλλειμένες ερωτήσεις του πρωθυπουργού δεν… αποκάλυψε ποτέ το «ένοχο μυστικό» με το οποίος κρατάει η υπουργός Πολιτισμού τον Πρωθυπουργό – όπως υποστηρίζουν τα αριστερά τρολ.

«Εγώ μίλησα με ονόματα, με ονόματα συγκεκριμένα. Αναφέρθηκα σε δηλώσεις στελεχών σας, συγκεκριμένες, δυο βουλευτών σας τουλάχιστον, η κυρία Ελευθεριάδου και ο κ. Πολάκης, για τις χυδαίες αναρτήσεις τους, για τον άκρως απαξιωτικό λόγο. Άλλη ανάρτηση του κ. Πολάκη «ούτε το ανίκανο τρολάκι η Αγαπηδάκη», μα είναι λόγος αυτός; Ανέχεστε αυτόν το λόγο; Βγείτε μετά και πείτε «το καταδικάζω». «Το ανίκανο τρολάκι Αγαπηδάκη;» ο ορισμός του σεξιστικού λόγου σε μια συζήτηση η οποία αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα» τόνισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για πολλοστή φορά να πάρει αποστάσεις από τις χυδαιότητες.

«Θα αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα; Ότι Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης δεν ενώνονται τελικά για να αποτελέσουν το ίδιο και το αυτό, για να μην κρύβεστε πίσω από τη σοβαροφάνεια σας και τη δυνατότητα σας να εκφέρετε σοβαρό λόγο. Εδώ είμαστε, κάντε το. Σας έκανε και ο κ. Πολάκης τη χάρη να έρθει στην αίθουσα, οπότε θα μπορεί να λυθεί και το ζήτημα μια και καλή» είπε σε άλλο σημείο.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Πράγματι στο διαδίκτυο κατά καιρούς μπορεί να γραφτούν πολύ σκληρά πράγματα. Έχουν γραφτεί για εσάς, έχουν γραφτεί για μένα. Φαντάζομαι ότι έχουν γραφτεί για αρκετούς. Διαβάζω κάποια μόνο. “Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας”, “ο πιο ανέντιμος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης”. “Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος, που σε κάνει να νοιώθεις ότι πλέον όταν τον επικρίνεις, είναι σαν να κλέβεις εκκλησία”. “Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή εξαναγκασμένος”. Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; Ο κ. Ραγκούσης που κάθεται δίπλα σας. Δεν ξέρω ποιος είναι πιο υποκριτής. Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχτήκατε;».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα