Την οργή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια προκάλεσαν αναρτήσεις μιας μερίδας χρηστών των social media, οι οποίοι διέδωσαν «με θράσος ψευδή στοιχεία» για την οικονομική του κατάσταση. Ως εκ τούτου, ο υπουργός προχώρησε σε μία σκληρή απάντηση, τονίζοντας πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον τους. 

« Όταν διατυπώνονται τέτοιες «απορίες» αραδιάζοντας με θράσος ψευδή στοιχεία, τότε αρχίστε εσείς να παίζετε ΛΟΤΤΟ. Θα το χρειαστείτε σίγουρα μετά τη μήνυση και την αγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «H Δικαιοσύνη θα μετατρέψει τη λάσπη σας σε στήριξη για τα καρκινοπαθή παιδιά, για να βγει κι ένα καλό από αυτή την αθλιότητα».

Το κείμενο-κατηγορία κατά του Κικίλια 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, είδε μια σειρά από λογαριασμούς χρηστών στην πλατφόρμα X να διακινούν ένα κείμενο στο οποίο αναφέρεται τα εξής: «Έλληνες-κορόιδα, γνωρίζει ένας από εσάς να μας πει εάν ο Βασίλης Κικίλιας κέρδισε το ΛΟΤΤΟ; Ρωτάω διότι, σε 7 χρόνια από 1 ακίνητο που είχε τα έκανε 27 τα ακίνητα χωρίς ΔΑΝΕΙΑ Τα εισοδήματα από 87.000 σε 1.700.000 ευρώ Οι καταθέσεις από 23.000 ευρώ έγιναν 1.250.00 ευρώ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Κατόπιν αυτού, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε με ποιον τρόπο θα απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες και μάλιστα, συμπεριέλαβε και τους επίμαχους λογαριασμούς του X που διακίνησαν την επίμαχη ανάρτηση. Τέλος, να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους χρήστες που διακινούσαν το κείμενο, είναι η γνωστή «Πεν Νταλαούρα».