«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει για αυτή την τετραετία» και μάλιστα σε μια περίοδο «πρωτοφανών κρίσεων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1».

Αυτό, όπως επεσήμανε, του δίνει «απόλυτη αξιοπιστία να μπορεί με επάρκεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα να ζητά τη συνέχιση της λαϊκής εντολής» κόντρα στην «ανικανότητα, την ασυνέπεια και το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε ειδικότερα στις «επιτυχίες της κυβέρνησης» και ιδίως στην ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας στο μισό, στην αύξηση μισθών και στη μείωση της φορολογίας, στη μεταρρύθμιση του κράτους και στην ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε σήμερα, παραμονές των εκλογών, να παρουσιάζεται ενώπιον του ελληνικού λαού και να λέει: εγώ αυτά που σας υποσχέθηκα το 2019 τα έκανα πράξη» και προτείνει ένα «ουσιαστικό, συγκροτημένο πρόγραμμα», δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας, είναι «ανά πάσα στιγμή ικανός να ανέβει σε οποιαδήποτε βάρκα και σε οποιοδήποτε αφήγημα» και πρόσθεσε ότι «η ασυνέπεια και το ψέμα είναι κάτι το οποίο βλέπουμε συνέχεια στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε ότι, όταν δόθηκε ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει, «μας έφερε στα βράχια» και «τάραξε τον κόσμο στους φόρους». Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας «ζητά την ευκαιρία να υποσχεθεί τα πάντα σε όλους», χωρίς συγκροτημένη πρόταση, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Επιπλέον, επέκρινε τον κ. Τσίπρα για την αδυναμία του να αποδοκιμάσει στελέχη του για ακραίες δηλώσεις τους.

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε ο κ. Βαρβιτσιώτης στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ενώ εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα περιβάλλον εξαιρετικής εκπαιδευτικής ελευθερίας, «μας λέει ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουμε στο κρατικό μονοπώλιο που δεν φαίνεται να δίνει απαντήσεις στα αδιέξοδα για την ανώτατη εκπαίδευση».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 21 Μαΐου, και να στείλουν σαφές μήνυμα για το ποια κυβέρνηση και ποιον πρωθυπουργό επιθυμούν και δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τέλος, αναφερόμενος στην επέτειο των 13 ετών από την τραγωδία της Μαρφίν, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για ημέρα «δυσάρεστης μνήμης» και «πάνω από όλα εγρήγορσης», καθώς οι άνθρωποι που άδικα έχασαν τη ζωή τους στη Μαρφίν βίωσαν την κατάλυση του κράτους και της δικαιοσύνης και ακόμα και σήμερα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στους ενόχους.