Για «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ, που συνίσταται στην επιβολή φόρων, ώστε να χρηματοδοτήσει το τεράστιο σε κόστος πρόγραμμά του, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της «ΕΡΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα πρόγραμμα, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε περίπου 80 δισ., επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «χωρίς να μας πει από πού θα βρει τα λεφτά για να το χρηματοδοτήσει». Αντίθετα, «εμείς θέλουμε να κάνουμε μία πολιτική η οποία θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα δίνει στον Έλληνα περισσότερα λεφτά στην τσέπη, με μείωση φόρων και αύξηση εισοδημάτων».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην εκλογική του περιφέρεια, τη Δυτική Αθήνα και σημείωσε: «Επέλεξα να συνδεθώ με τον κόσμο της Δυτικής Αθήνας, τον κόσμο της εργασίας και της οικογένειας, γιατί πραγματικά εκεί υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες στήριξης».

«Είμαστε στην ευτυχή θέση να βλέπουμε να χρηματοδοτείται ένα πλαίσιο έργων τα οποία ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια από την πλευρά των δήμων της Δυτικής Αθήνας για την αναμόρφωση γειτονιών, για τη στήριξη των οικογενειών, για τη στήριξη της εκπαίδευσης, για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων, παράλληλα με κεντρικές αποφάσεις που ελήφθησαν, όπως η επέκταση του μετρό προς το Ίλιον και την Πετρούπολη αλλά και η σχεδιαζόμενη επέκταση του μετρό από το κέντρο της Αθήνας προς το Χαϊδάρι, που θα δώσουν στη Δυτική Αθήνα νέα πνοή», ανέφερε.

Τέλος, σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι η εκλογική μάχη θα κριθεί οριακά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και τόνισε την κρισιμότητα των εκλογών τόσο για το μέλλον της ίδιας της δημοκρατίας στη γειτονική χώρα όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.