Βαρβιτσιώτης για Γλέζο: Ο ηρωισμός του θα αποτελεί διδαχή και παρακαταθήκη

by Achilles

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη, με ανάρτησή του στο Facebook, εξαίρει με θέρμη την προσφορά και το ήθος του Μανώλη Γλέζου που έφυγε τη Δευτέρα (30/3) από τη ζωή.

Ειδικότερα, χαρακτηρίζει τον Γλέζο μια μεγάλη μορφή της Ελλάδας, σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, διαχρονικό πολέμιο του ναζισμού, χαρισματικό, εμβληματικό, ασυμβίβαστο, αγωνιστή, έντιμο, ταπεινό, αξιοπρεπή, ειλικρινή, δραστήριο.

Αναφερόμενος σε προσωπικές στιγμές μαζί του, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει πως είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του τη διετία 2012-13, όταν ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κι εκείνος βουλευτής. «Διέκρινα, τότε, κάτι θαυμαστό! Τη συνέπεια του… Ένας άνθρωπος που κουβαλούσε τέτοια βαριά ιστορία και τόσα χρόνια στην πλάτη του ερχόταν πάντα πρώτος στις συνεδριάσεις. Σεβόταν τους συναδέλφους του, ζητώντας ευγενικά να τηρούνται πάντα οι χρόνοι των ομιλιών. Έκανε εύστοχες παρεμβάσεις, που δεν είχαν σχέση με ιδεολογική τοποθέτηση. Είχε το χάρισμα, του ζεστού λόγου. Πάντα είχε έναν καλό, έναν ευγενικό, λόγο για όλους. Για φίλους και αντιπάλους. Γι’ αυτό ήταν πάντα αγαπητός απ’ όλους. Αυτός ήταν ο Μανώλης Γλέζος που γνώρισα…», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα