«Δεν φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές μετακινήσεις. Αυτό το οποίο εμφανίζεται αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά είναι μια ελαφρά ανοδική τάση της Νέας Δημοκρατίας -σε κάποιο βαθμό αναμενόμενη- γιατί είναι το φαινόμενο τάσης ενίσχυσης του πρώτου. Ακόμη, υπάρχει μία πολύ μικρή κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι επίσης αναμενόμενο δημοσκοπικά και δεν προεξοφλεί κάποιο αποτέλεσμα», σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης, για το αν υπάρχουν μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ εκτίμησε ότι «υπάρχει μια στασιμότητα και παραμένει μεγάλο ερώτημα το ποια θα είναι η κατανομή του 15% - 16% αυτών που είχαν μείνει εκτός Βουλής, τoν Μάιο. Τότε είχαν έρθει έτσι τα πράγματα που τρία κόμματα έμειναν πολύ οριακά».

Αναφερόμενος στα διλήμματα και τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι την ερχόμενη Κυριακή, 25 Ιουνίου, συγκριτικά με αυτά των προηγούμενων εκλογών της 25ης Μαΐου, είπε: «Μιλάμε για μαραθώνιο εκλογών. Είχαμε διπλές εκλογές το 2012 σε κάποιο βαθμό και το 2015 ήταν χρονιά τριών εκλογικών αναμετρήσεων μέσα σε οκτώ μήνες. Πλέον -σε αυτές τις εκλογές- έχουμε μια "διαμάχη από κάτω", δηλαδή ποιοι θα μπουν στη Βουλή, ποιοι δεν θα μπουν, και τα ερωτήματα που τίθενται στα μικρότερα κόμματα είναι ποιοι θα συνεργαστούν κλπ».

Ως προς το πόσα κόμματα είναι εντέλει εφικτό να μπουν στη Βουλή, ανέφερε: «Θεωρητικά μπορούμε να έχουμε από 4 μέχρι 9 κόμματα εντός Βουλής. Όσο κι αν ακούγεται ακραίο. Να θεωρήσουμε ότι κινδυνεύουν όλα τα κόμματα που είναι κάτω από το 4% και ότι έχουν ελπίδες τα κόμματα που καταγράφονται "στη σφαίρα" του 2%. Θα έλεγα ότι το πιο πιθανό είναι να πάμε σε 7, αλλά αν το πάρουμε καθαρά στατιστικά, δηλαδή ποιοι είναι κάτω από 4 και ποιοι είναι πάνω από 2 μπορούμε να πάμε από 4 μέχρι 9».