Άλλη μια θηριωδία που διέπραξαν τζιχαντιστές.

Ένοπλοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος της Δυτικής Αφρικής (Iswap) σκότωσαν σήμερα δέκα ανθρώπους στην Πολιτεία Μπόρνο που θεωρείται το λίκνο της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από την οποία αποσχίσθηκε η Iswap το 2016. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι στη συγκεκριμένη περιοχή της βορειοανατολικής Νιγηρίας  σημειώνονται συχνά τέτοιες επιθέσεις.

Τα δέκα θύματα, (9 άνδρες και μία γυναίκα) μάζευαν ό,τι μέταλλα είχαν απομείνει από τα οχήματα που κάηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού στο χωριό Κόντι Κούρμι, κοντά στην πόλη Μπάμα την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση.

«Σκοτώθηκαν όλοι. Τα θύματα ήταν στο χωριό και αναζητούσαν μέταλλα, όταν έπεσαν πάνω στους τρομοκράτες που τους σκότωσαν», είπε ο αρχηγός μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, ο Μπαμπακούρα Κόλο.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή, μαχητές της Iswap επιτέθηκαν στην πόλη Μονγκούνο, σκότωσαν τρεις πολιτοφύλακες και πήραν ομήρους τρεις πολίτες. Από τις αρχές Ιουνίου, τουλάχιστον 23 άνδρες, μέλη μιας ομάδας που εμπορεύεται παλιοσίδερα, εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές σε αυτήν την περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Τσαντ. Οι παλιατζήδες αυτοί, που μετακινούνται διαρκώς αναζητώντας μέταλλα, κατηγορούνται από τους τζιχαντιστές ότι ενημερώνουν τις αρχές για τις κινήσεις τους. Στα τέλη Απριλίου, περίπου 30 παλιατζήδες σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές.