Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αποκάλυψε η Θεοδώρα Τζάκρη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. Ερωτηθείσα για το κατά πόσο θα σχηματιστεί κοινοβουλευτική ομάδα, για το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή το Κίνημα Δημοκρατίας, η κυρία Τζάκρη είπε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, κατά την εκτίμησή της, θα έχει πράγματι συγκροτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου με ποιους βουλευτές, η κυρία Τζάκρη είπε ότι θα συγκροτηθεί με όσους έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς και μερικούς που έπονται να ακολουθήσουν. Είναι λοιπόν σαφές ότι πράγματι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές στην «πόρτα της εξόδου» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Τζάκρη ρωτήθηκε για την ανεξαρτητοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος δεν εξελέγη με σταυρό, αλλά ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Τζάκρη υπεραμύνθηκε την απόφαση του Ευάγγελου Αποστολάκη, λέγοντας ότι «θέλω να σας θυμίσω όλων αυτών των ανθρώπων (τις δηλώσεις), που σήμερα μιλούν ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα - εγώ δεν το υπερασπίστηκα ποτέ. Θέλω να σας θυμίσω ότι όταν γίνονταν πριν από τρεις μήνες η συζήτηση για την παραίτηση της κυρίας Ζωρζέτας Λάλη, έκτης-έβδομης στο ευρωψηφοδέλτιο (sic) επικρατείας, προκειμένου -δε νομίζω ότι υπήρχε υπέρτερος σκοπός, να μπορέσει ένας εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός και (που είναι) συμφέρον για την παράταξή του και το κόμμα του- να μπορέσει να μπει στη Βουλή. Θυμάμαι ότι τώρα, αυτοί οι άνθρωποι που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, ότι "ξέρετε, η έδρα του βουλευτή επικρατείας ανήκει στο κόμμα του", εγώ ουδέποτε το υπερασπίστηκα αυτό (...) ξαναλέω: όταν αυτοί που διαρρηγνύουν σήμερα τα ιμάτιά τους, λέγαμε "ας παραιτηθεί η κυρία Λάλη για έναν υπέρτερο κομματικό σκοπό. Για να έρθει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, ώστε να αντιπαρατίθεται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη". Μας έλεγαν "όχι, τι είναι αυτά που λέτε; Η έδρα ανήκει στον βουλευτή. Πώς να το κάνει αυτό η κυρία Λάλη; Επ ουδενί!"».

Υπέσκαπταν τον Κασσελάκη ή απλώς αποδέχονταν τις συνταγματικές επιταγές;

Είναι σαφές ότι η «πλειοψηφία» έκανε και τα δυο ταυτόχρονα: αποδεχόταν τις Συνταγματικές επιταγές -διότι πράγματι, δε γίνεται πουθενά στο Σύνταγμα διάκριση μεταξύ αιρετού και διορισμένου βουλευτή-, διότι δεν ήθελαν ο Στέφανος Κασσελάκης να καταφέρει να μπει στη Βουλή. Για αυτό και δεν πίεσαν τη Ζωρζέτα Λάλη -η οποία προηγείτο του Στέφανου Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας- να παραιτηθεί της έδρας, όταν παραιτήθηκε ο Όθωνας Ηλιόπουλος υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη. Η κυρία Ζωρζέτα Λάλη είχε δηλώσει επισήμως, ότι στην περίπτωση που έφτανε η έδρα σε εκείνη -καθώς προηγούνταν στη σειρά 4 άτομα-, θα κρατούσε την έδρα και θα πήγαινε στη Νέα Αριστερά. Για αυτό και τελικά την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, κράτησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Το ενδιαφέρον που αποκάλυψε η κυρία Τζάκρη, είναι ότι η «πλειοψηφία» το είχε αποδεχτεί και για αυτό δεν έβγαιναν με «καταγγελτικό ύφος» να ζητούν την παραίτηση της κυρίας Λάλη από την «επετηρίδα» του ψηφοδελτίου επικρατείας. Ενώ τώρα, με την ανεξαρτητοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασε» το συνταγματικώς ορθό, ότι δηλαδή η έδρα σε κάθε περίπτωση ανήκει στον βουλευτή και του ζητούν την έδρα πίσω. Είναι σαφές λοιπόν ότι η «λευκή απεργία» της πλειοψηφίας, ήταν στοχευμένη προκειμένου να «ξεμπερδέψουν» με τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο το δυνατόν ταχύτερα.