Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε στο MEGA News να εμφανίσει την κυβέρνηση ως «απορρυθμιστή», κατηγορώντας την ότι δήθεν «ξέχασε την ανάπτυξη» και «παραιτήθηκε από την αντιμετώπιση της ακρίβειας». Μόνο που μιλάει ο άνθρωπος που εκπροσωπεί το κόμμα που επέβαλε τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα, με περικοπές μισθών, συντάξεων και διαρκή υπερφορολόγηση. Η κοινωνία θυμάται ποιος πραγματικά γονάτισε τη μεσαία τάξη.
Όταν ο κ. Τσουκαλάς κάνει λόγο για μικρομεσαίους που «τους γύρισε την πλάτη η Νέα Δημοκρατία», ξεχνά ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση που μείωσε φόρους, κατάργησε εισφορές, έδωσε κίνητρα ρευστότητας και στηρίζει επιχειρηματικότητα και απασχόληση. Τα στοιχεία δείχνουν χαμηλή ανεργία και σταθερή ανάπτυξη, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται σε εύκολες καταγγελίες χωρίς προτάσεις.
Ακόμη πιο ακραίο είναι να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως «υπηρέτη καρτέλ», όταν η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις στη φορολογία, στον ΦΠΑ και σε ελέγχους αγοράς για την προστασία του καταναλωτή. Το να βαφτίζεις «υπερφορολόγηση» τις συνεχείς ελαφρύνσεις δείχνει μόνο έλλειψη σοβαρότητας. Το παράδειγμα με τις τιμές του καφέ και του σουβλακιού περισσότερο προκαλεί χαμόγελα, παρά πολιτικό επιχείρημα.
Και το αποκορύφωμα; Το ΠΑΣΟΚ να μιλά για «υπερπλεονάσματα» και «σπατάλη». Το ίδιο κόμμα που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. Αν κάτι ξεκαθαρίζει από τις δηλώσεις Τσουκαλά, είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη παραμένει εγκλωβισμένη στην αντιπολίτευση του «όχι σε όλα», χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις και με μοναδικό όπλο την επιλεκτική μνήμη.