Του κάνει ζημιά και το ξέρει ο Αλέξης Τσίπρας για αυτό και έτσι ξαφνικά αποφάσισε να κρατήσει αποστάσεις από τον Νίκο Παππά ο οποίος βλέπει το (και πολιτικό) μέλλον του να εξαρτάται από την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής. Αλλά από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νιώθει φαίνεται και την υποχρέωση να στηρίξει τον άνθρωπο που θυσιάστηκε για εκείνον, που δούλεψε σκληρά επί πέντε χρόνια αν και χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ο Τσίπρας δημόσια, μιλώντας στην Όλγα Τρέμη, μας είπε πως δεν είναι πρόβλημά του ο Νίκος Παππάς αλλά και ότι απέτυχε! «Θέλησα να γίνει ένας διαγωνισμός και μετά από 30 χρόνια να υπάρξει για πρώτη φορά νομιμότητα και να εξυγιανθεί και ο χώρος των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και επιχειρήσεων. Νομίζω λοιπόν ότι ο κ. Παππάς αυτή τη στιγμή περνά μια περιπέτεια πολιτική, κυρίως διότι αυτό δεν θα του το συγχωρήσουν κάποιοι…» είπε, παραδεχόμενος ότι «βρεθήκαμε απέναντι και με τους εργαζόμενους και με τους δημοσιογράφους που θέλαμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά τους. Αρα λάθη έγιναν, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για επιτυχία».

Συμπλήρωσε δε πως  «σήμερα διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι στο γραφείο μου όπως ήταν το πρώτο διάστημα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, γιατί είναι λίγο προβοκατόρικη η ερώτησή σας. Δεν σημαίνει κάτι και θα σας πω γιατί: Διότι για καθέναν από μας, η διαδρομή η πολιτική δεν σημαίνει έναν συγκεκριμένο ρόλο και μια συγκεκριμένη θέση. Κανένας μας δεν έχει εισιτήριο διαρκείας σε θέσεις και σε ρόλους. Και θα το πω αυτό γενικότερα, όχι για τον Νίκο, ο οποίος είναι τομεάρχης σ’ έναν κρίσιμο τομέα σήμερα. Κανένας από μας δεν διαθέτει εισιτήριο διαρκείας, ούτε εγώ, ούτε τα στελέχη…».

Βέβαια τον πρώην υπουργό… διαστήματος έχει αναλάβει προσωπικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παρά το προβληματικό παρελθόν τους. Όπως γράφουν τα parapolitika.gr, συνομιλητές του Τζανακόπουλου, πάντως, επιμένουν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη εντολή Τσίπρα και διευκρινίζουν πως «είναι γραμμή άνωθεν να στηρίξουν όλοι τον Παππά», ακόμα και αν υπάρχουν σε πολλούς δεύτερες σκέψεις.

Πάντως όσο κι αν θέλουν να μην το δείχνουν, αμηχανία εξακολουθεί να προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η ιστορία με την υπόθεση Καλογρίτσα και τις πιθανές ποινικές ευθύνες για τον Νίκο Παππά που ερευνά η Προανακριτική. Όπως πληροφορούμαστε, έντονους αστερίσκους διατηρούν οι «53+», ενώ είναι κοινή πεποίθηση πως πρόκειται για πληγή που χτυπάει την προσπάθεια του κόμματος να πάρει τα πάνω του. Καθόλου τυχαία ο Σκουρλέτης σε πρόσφατη σύσκεψη ζήτησε να του πουν ποια είναι η γραμμή, για να ξέρουν τι να λένε δημοσίως.