«Το κόστος ζωής και η ακρίβεια αφορά και προβληματίζει όλη την Ευρώπη, δεν είναι μόνο πρόβλημα στην Ελλάδα», επεσήμανε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ερωτηθείς για το χαρτοφυλάκιο που θα διεκδικήσει η χώρα στην ΕΕ, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποιο νεότερο, δεδομένου μάλιστα ότι είναι άλλες 7 χώρες που δεν έχουν δώσει ακόμα το όνομα του Επιτρόπου. «Τα χαρτοφυλάκια ορίζονται αφού δοθούν τα ονόματα των Επιτρόπων. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η Ελλάδα διεκδικεί χαρτοφυλάκιο με ουσιαστικό και πρακτικό αποτύπωμα. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάρουμε από τα γνωστά», όπως σημείωσε.

Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε έχει τελειώσει», για να προσθέσει: «O ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα προϊόν της κρίσης, που αναπτύχθηκε στην περίοδο 2012-15 με όπλο την τοξικότητα, έτσι πολιτεύτηκε και όσο ήταν στην κυβέρνηση και όταν ο λαός τον έφερε στην αντιπολίτευση, στα χρόνια 2019-23».

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό - συνέχισε - έφτασε στο 17% και συνεχίζει προς τα κάτω και τώρα, αυτή η ίδια τοξικότητα διαχέεται και στο εσωτερικό του, χαρακτηρίζει απολύτως την εσωκομματική αναμέτρηση που σοβεί εκεί.