«Σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να απομονώνει κόμματα που απειλούν τη δημοκρατία» δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε συνεντευξή του στα Παραπολιτικά, σχετικά με τη νέα τροπολογία που ψηφίζεται αύριο από την ολομέλεια και θα βάλει μπλόκο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

«Με την παρούσα τροπολογία, τίθεται ενας φραγμός, που τα κόμματα κυρίως του δημοκρατικού τόξου θα έπρεπε να στηρίζουν αντ’ άυτού βλέπουμε ότι υπέρ τάσσονται δυστυχώς μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο υπουργός δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα

«Η Τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει λευκό είναι τακτική του πετάω την μπάλα στην εξέδρα, ιδίως όταν πρόκειται για τόσο κρίσιμες ψηφοφορίες όπως αυτή που πρόκειται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια», τόνισε ο υπουργός δικαιοσύνης και συμπλήρωσε ότι
«Δε μπορεί κανείς να κρύβεται και από την άλλη να δείχνει δημοκρατικές ευαισθησίες».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Χρίστινας Κοραή σχετικά με το εάν η Κουμουνδούρου φλερτάρει με τον Κασιδιάρη; Ο υπουργός δικαιοσύνης απάντησε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο φάσμα των δικών του αντιφάσεων. Φλερτάρει με διαμαρτυρόμενους ψηφοφόρους με ότι συνεπάγεται αυτό»

Πρέπει να στεκόμαστε στο ύψος του ρόλου μας

Απαντώντας στις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 Τμήματος Χρήστου Τζανερίκου ότι η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη αποτελεί παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ο Κώστας Τιάρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

“Είναι απολύτως διακριτοί οι ρόλοι της νομοθετικής από την δικαστική εξουσία. Η προσθήκη Βορίδη αφορά σε ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν αντί για 5 μελη καλούνται 11 να αποφασίσουν δεν είναι πιο αντικειμενική και διαφανής η διαδικασία;” είπε ο υπουργός δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι:

“Κάποιοι πρέπει να στεκόμαστε στο ύψος του ρόλου μας. Πρώτα απ όλα πρέπει να σεβόμαστε το Σύνταγμα”.