Προσπάθεια να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς που έγιναν επί των ημερών διακυβέρνησης Τσίπρα, καταβάλλουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανεπιτυχή αποτελέσματα, αφού και ο κόσμος δεν τους πιστεύει και τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Στο πλαίσιο της νέας δήθεν αλληλέγγυης ρητορικής και τακτικής που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω στους πλειστηριασμούς, που ο ίδιος και διευκόλυνε και έκανε, εντάσσεται  και το “επιχείρημα” της γέφυρας που έκανε ως κυβέρνηση, στην… άκρη της οποίας ήταν η προστασία της κύρια κατοικίας.

“Η δική μας παρέμβαση ήταν μια πραγματική γέφυρα όπου στην άλλη όχθη του ποταμού θα συνέχιζε να υπάρχει προστασία της κύριας κατοικίας”, σημειώνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την οποία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα του κόμματός του στον τομέα.

Στην προσπάθειά του αυτή, αφού επαναλαμβάνει τις γνωστές δικαιολογίες ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι “οι πλειστηριασμοί που βλέπουμε σήμερα είναι 100% Mitsotakis effect! “. Το κακό γι’ αυτόν και το κόμμα του είναι ότι ο λαός δεν χρειάζεται τις απαντήσεις του, ακριβώς γιατί έζησε και τους πλειστηριασμούς αλλά και την τότε κυβερνητική απάντηση στις σχετικές διαμαρτυρίες.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “πράγματι, ο νόμος της ΝΔ του 2020 έβαλε οριστικό τέλος σε κάθε έννοια προστασίας της κύριας κατοικίας. Έφερε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό, ο οποίος δίνει ρυθμίσεις μόνο αν το θέλουν οι τράπεζες και όπως το θέλουν οι τράπεζες (ποσοστό επιτυχίας διετίας: 3%), και έναν ιδιωτικό φορέα ο οποίος θα αγοράζει τα σπίτια των πολύ ευάλωτων, θα τους επιτρέπει να ζουν σε αυτά πληρώνοντας ενοίκιο για 12 χρόνια (εφόσον είναι συνεπείς) και μετά θα τους ζητάει είτε να πληρώσουν όλη την αξία του σπιτιού είτε να φύγουν”.

“Αυτό μάλιστα έχουν το θράσος να το βαφτίζουν «προστασία»!”, “ωρύεται ο Ευκλέιδης Τσκαλώτος, για να αναρρωτηθεί: “Είναι θέμα ανικανότητας ή και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο;”, ξεχνώντας ότι αυτό αποτελεί προνόμιο του κόμματός του.