Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, σε πάνελ του ACTION 24, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Δημήτρη Τάκη. Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ» και άλλες επείγουσες διατάξεις», βρήκε την ευκαιρία να πετάξει ένα καρφί προς τους πρώην συντρόφους του στην Νέα Αριστερά, επειδή ψήφισαν «παρών» σε κάποιες διατάξεις, οι οποίες αφορούσαν την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς, δεν ψήφισαν «παρών» σε όλο το νομοσχέδιο, αλλά πράγματι σε ορισμένες διατάξεις, οι οποίες πράγματι αφορούσαν την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών. Όμως, από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγορεί γενικά και αόριστα ότι «ψήφισαν "παρών" στο νομοσχέδιο», θέλοντας έτσι να τους φιλοτεχνήσουν το προφίλ του «κυβερνητικού δεκανικιού». Να δούμε τώρα, που δεν βρίσκονται πια στον ΣΥΡΙΖΑ και γίνονται και εκείνοι στόχοι των ΣΥΡΙΖΑϊκών fake news, αν τους αρέσει. Διότι δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτές τις απατεωνίστικες πρακτικές, όσο ήταν και εκείνοι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και με τις δολοφονίες χαρακτήρων, καθώς και τις χυδαίες ύβρεις από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι θα το λουστούν και αυτό. Θεία Δίκη ονομάζεται αυτό, σύντροφοι!

Η δήλωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη

Τρύφων Αλεξιάδης: «Το νομοσχέδιο δημιουργεί μια καινούρια πολιτική περίοδο, γιατί μαζί με το νομοσχέδιο το προηγούμενο, στο θέμα των χρεών, των δανείων κλπ -δηλαδή το "Ηρακλής νούμερο δυο"-, έδειξε ότι οι προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις ταυτίζονται στην κριτική τους, έχουν κοινή πορεία απέναντι στην κυβέρνηση. Έκανε πολύ καλές τοποθετήσεις και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ -»

Γιώργος Πιέρρος: «Η Νέα Αριστερά;»

Τρύφων Αλεξιάδης: «Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να ψηφίσουν "παρών" και με τις δικαιολογίες που βρίσκουν μετά από το "παρών", κάνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα».

Γιώργος Πιέρρος: «Τους ξεχάσατε όμως τους πρώην συντρόφους σας, δεν τους αναφέρατε».

Τρύφων Αλεξιάδης: «Δεν τους ξεχάσαμε καθόλου».

Δημήτρης Τάκης: «Ο κύριος Μπίστης μας είπε ότι ήταν ευρωπαϊκή οδηγία. Ήταν, ή δεν ήταν τελικά;»

Τρύφων Αλεξιάδης: «Ναι, ναι, εντάξει. Κάποια στιγμή να βγει αυτό το κόμμα και να πει ότι "εμείς δεσμευόμαστε να ψηφίζουμε όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες", να ησυχάσουμε».

Γιώργος Πιέρρος: «Δεν θα τους δώσετε πίστωση χρόνου; Να δείτε τα πρώτα δείγματα γραφής;»

Τρύφων Αλεξιάδης: «Μα, βγήκαν, ψηφίσανε - ήταν το μοναδικό κόμμα που ψήφισε "παρών"».

Δημήτρης Τάκης: «Μα αφού, λέει, είναι ευρωπαϊκή οδηγία».

Τρύφων Αλεξιάδης: «Να βγουν να πουν ότι κάθε ευρωπαϊκή οδηγία, θα την ψηφίζουν». 

Δημήτρης Τάκης: «Μα με το "παρών" αυτό είπαν, ότι, ό,τι είναι ευρωπαϊκή οδηγία, θα το ψηφίζουν».

Τρύφων Αλεξιάδης: «Χρησιμοποιώ την πιο ευγενική φράση: δεν υπάρχει μεγαλύτερη σαχλαμάρα, από αυτό το πράγμα».

Δημήτρης Τάκης: «Δηλαδή, τους λέτε ότι κάνουν σαχλαμάρες;»

Τρύφων Αλεξιάδης: «Μα δεν είναι δικαιολογία να λες ότι "είναι ευρωπαϊκή οδηγία και το ψηφίζω"».

Δημήτρης Τάκης: «Ξέρετε πόσες φορές ψηφίσατε εσείς τα μισά άρθρα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι είναι ευρωπαϊκές οδηγίες;»

Τρύφων Αλεξιάδης: «Ό,τι είναι θετικό, το ψηφίζουμε. Οι ευρωπαϊκές οδηγίες, δεν έχουν μόνο κακό».