Ήρθε ο καιρός για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Η πεντανόστιμη πρόταση που ακολουθεί, είναι του Άκη Πετρετζίκη:
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 1 κ.σ. Slim fix
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. γάλα
- ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. βρώσιμη χρυσόσκονη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τα κάστανα με το γλυκαντικό μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το γάλα, μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί, και αφήνουμε να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε, και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας τη σκόνη από τα κάστανα, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 10×30 εκ., που έχουμε καλύψει με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα, και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και βγάζουμε το γλυκό από τη φόρμα.
- Κόβουμε το γλυκό σε 50-55 μικρά κυβάκια 2 εκ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακάο με τη βρώσιμη χρυσόσκονη, περνάμε τις τρούφες από το μείγμα, και τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.
- Σερβίρουμε.