Ενώ ο ελληνικός τουρισμός οδεύει ολοταχώς για μια ακόμα χρονιά-ρεκόρ, ορισμένα αεροδρόμια «αδυνατούν» να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες, «αμαυρώνοντας» το εθνικό μας προϊόν. Ενα απ’ αυτά είναι και το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο μάλιστα εξυπηρέτησε μόνο φέτος τον Ιούλιο 1.618.073 επιβάτες, δηλαδή παρουσίασε αύξηση 6% σε σχέση με το 2023!

Η κατάσταση στον συγκεκριμένο αερολιμένα είναι κυριολεκτικά τραγική, με επιβάτες να περιμένουν –στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον– την πτήση τους και τις συνθήκες αναμονής να θυμίζουν αεροδρόμιο τριτοκοσμικής χώρας. Και μάλιστα αυτές οι εικόνες παρατηρούνται σ’ έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας! Η απαράδεκτη αυτή εικόνα δεν έχει περάσει απαρατήρητη τόσο από Ελληνες όσο και από ξένους ταξιδιώτες, οι οποίοι προτού αναχωρήσουν από τη χώρα μας ταλαιπωρούνται σε βαθμό που να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον προορισμό που επέλεξαν.

Και το ερώτημα είναι: Γνωρίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη τι συμβαίνει στο «Νίκος Καζαντζάκης»; Κι αν ναι, γιατί επιτρέπουν να διαιωνίζεται μια τέτοια κατάσταση, που μόνο προς όφελος της χώρας δεν είναι; Αν, πάλι, δεν έχουν φτάσει στα αυτιά τους όσα συμβαίνουν στην Κρήτη, θα ήταν... χρήσιμο να ενημερωθούν, προκειμένου να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα...