Τραγωδία στον Αλμυρό: Τι έδειξε η νεκροψία στην 14χρονη – «Νόμιμα όλα τα μηχανήματα»

16

Νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία που σημειώθηκε σε λούνα παρκ του Αλμυρού Βόλου, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με το Star, τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν οτι ο θάνατός της προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα που υπέστη. Η κηδεία του κοριτσιού θα γίνει στις 11 το πρωί της Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Αλμυρό.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της 73χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, Χρήστος Νάστος, η οποία συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη, δήλωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ότι τα μέτρα ασφαλείας όλων των μηχανημάτων ήταν άριστα κι ότι δεν τίθεται θέμα άδειας για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Συμπλήρωσε πως τα μηχανήματα που διαθέτει η επιχείρηση έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. Σε ο,τι αφορά το συγκεκριμένο μηχάνημα τόνισε ότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ήταν σύμφωνο με τις προδιαγραφές της ΕΕ και είχαν γίνει όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

«Ο χειριστής εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε τους συγγενείς της 14χρονης»

Αναφορικά με τον 35χρονο χειριστή του παιχνιδιού, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο οποίος παραμένει άφαντος, ο κ. Νάστος δήλωσε ότι τράπηκε σε φυγή γιατί πανικοβλήθηκε και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως και σήμερα θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στην αστυνομία.

«Εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε τη μήνη των συγγενών του παιδιού. Όταν βρισκόμασταν στο αστυνομικό τμήμα, του ζήτησα να προσέλθει αυθορμήτως και αυτοβούλως διότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα. Δε με άκουσε. Ο πανικός του μάλλον ήταν κακός σύμβουλος», είπε στον Alpha.

«Είναι συγκλονισμένος αλλά δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη διότι δεν έκανε κάποιο κακό χειρισμό που να προκάλεσε το περιστατικό αυτό», προσέθεσε ο νομικός σύμβουλος της 73χρονης ιδιοκτήτριας.