Μέσω ενός τηλεοπτικού σίριαλ επιχειρεί το καθεστώς Ερντογάν να καλλιεργήσει ανθελληνικό κλίμα στην κοινή γνώμη. Η πολεμική σειρά «Η κόκκινη σημαία» έχει πρωταγωνιστές καλούς Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι πολεμούν τρομοκράτες και λαθρέμπορους όπλων που απειλούν την Τουρκία.

Ο στόχος βρίσκεται σε ένα νησί στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρεται η πραγματική ονομασία του, στους τοίχους, όμως, φαίνονται συνθήματα γραμμένα στα ελληνικά αλλά και χάρτες με την Ελλάδα.

Το καθεστώς Ερντογάν επενδύει στο ανθελληνικό κλίμα προβάλλοντας πολεμική σειρά στην κρατική τηλεόραση στο πρώτο επεισόδιο της οποίας τρομοκράτες έχουν βρει καταφύγιο σε υπόγειο οχυρό στους τοίχους του οποίου είναι συνθήματα στα ελληνικά όπως «έξω οι Ναζί».

Ο ίδιο Ερντογάν απείλησε πως αν η Ελλάδα δεν κάτσει φρόνιμα θα υπάρξει επίθεση από «τρελούς Τούρκους»

Η τουρκική επιθετικότητα ενοχλεί όλο και περισσότερο και πέρα από τον Ατλαντικό.

«Yπό την ηγεσία του Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους, να αναστέλλει την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, να θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες. Αυτή η συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16», δήλωσε ο Ντέϊβοιντ Αισιλίνι, βουλευτής των ΗΠΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε σε αυστηρό τόνο στην τουρκική προκλητικότητα.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης. Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Οι θέσεις της είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές. Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο».

Απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό, η Ελλάδα συνεχίζει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα. Την Τρίτη η Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει το 5ο F-16 που αναβαθμίστηκε σε επίπεδο Viper και στην τελετή έχει προσκληθεί και ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις καθώς κάνει μια ακόμη παράβαση κατά της Ελλάδας καθώς δεσμεύει για ασκήσεις περιοχές στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ζήτησε από την Ελλάδα να δεσμευτούν πέντε περιοχές, όπου στην ουσία το Αιγαίο κόβετε στα δύο. Η Ελλάδα με τη σειρά της, αρνήθηκε καθώς η δέσμευση αφορά τις ημερομηνίες 24 Ιανουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου.

Έτσι, η Τουρκία προχώρησε σε παράνομη ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο στο πλαίσιο ασκήσεων έρωτας, διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.