Περισσότερα από 80 άτομα είναι τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν και εν ενέργεια αστυνομικοί αλλά και συγγενείς τους.

Η ογκωδέστατη δικογραφία που είναι από την προηγούμενη Δευτέρα στα χέρια του εισαγγελέα, περιλαμβάνει μηνύματα και συνομιλίες των εμπλεκομένων που εκβίαζαν τα θύματα τους.

Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές καθώς αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και να συλληφθούν οι πρώτοι κατηγορούμενοι και η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους περίπου 60 εμπλεκόμενους αφορούν εκβιάσεις, απάτες, τοκογλυφίες, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, πλαστογραφίες και «ξέπλυμα βρώμικου» χρήματος. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές πρόκειται για μια άκρως σοβαρή υπόθεση με αρκετές εγκληματικές πράξεις και τεράστια οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τουλάχιστον πέντε (5) αστυνομικοί φέρονται να είχαν ενεργό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, οι οποίοι έδιναν κρίσιμες πληροφορίες στα υπόλοιπα μέλη, καθώς είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό κέντρο της ΕΛΑΣ.
Εκτός από τους πέντε (5) αστυνομικούς, στο μεγάλο κόλπο φαίνεται πως συμμετείχαν και συγγενείς τους, οι ποιοι σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη.

Η οργάνωση, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια Αττικής και διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, φέρεται να είχε δομή και ιεραρχία ενώ το κέρδος της από τοκογλυφίες εκβιασμούς, πλαστογραφίες και άλλες άπατες υπολογίζεται στα 2,5 εκ ευρώ.