Ο Δημήτρης Κουρέτας θα είναι ο πρώτος περιφερειάρχης που θα δει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα έχει με όλους για μια καλή συνεργασία για τις ανάγκες του τόπου.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός θα δει πρώτον τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, λόγω των ειδικών συνθηκών στην περιοχή, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο ίδιος ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για το κατά πόσο στη Θεσσαλία και στον δήμο Χαλανδρίου μπορεί να έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα οι δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα σε σχέση με τις αποζημιώσεις και με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, για να απαντήσει χαρακτηριστικά: «Επειδή έχει γίνει πολλή συζήτηση γι αυτές τις δηλώσεις, κατ' αρχάς στέκομαι περισσότερο στο θέμα της Θεσσαλίας. Επειδή δεν είμαστε μια κυβέρνηση τριών μηνών, είμαστε μια κυβέρνηση τεσσάρων ετών και τριών μηνών υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις όπου αποδεικνύεται το εντελώς αντίθετο. Ότι η κυβέρνηση δεν νομοθετεί ούτε χρηματοδοτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση - κι αλλοίμονο αν το έκανε - με βάση την πολιτική προέλευση του κάθε δημάρχου ή του κάθε περιφερειάρχη. Και αν υπάρχει έστω και μία περίπτωση που παρατηρήθηκε υποχρηματοδότηση, μη συνεννόηση, μη συνεργασία με κάποιον αυτοδιοικητικό, από οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης, λόγω του ότι δεν ανήκει στο δικό μας πολιτικό χώρο, ε! πιστέψτε με ότι θα 'χε γίνει μια καταγγελία, θα είχε ακουστεί κάτι, θα είχε γίνει κάτι. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι λόγια του αέρα όλες αυτές οι καταγγελίες».

Είπε κατηγορηματικά πως είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να συνδεθούν ποτέ οι αποζημιώσεις ή η διαδικασία της αποκατάστασης όλων των ζημιών που προκάλεσε κάθε φυσική καταστροφή με βάση το από πού προέρχεται πολιτικά ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης.

Ανέφερε επίσης ότι άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει την εντελώς αντίθετη φιλοσοφία του πρωθυπουργού, μια φιλοσοφία συνεργασία και υποστήριξης των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο κ. Αρναουτάκης, που εξελέγη το 2019 ενώ η ΝΔ είχε έναν άλλο υποψήφιο και κέρδισε. Και δεν ανήκει σε καμία περίπτωση παραδοσιακά στο δικό μας πολιτικό χώρο. Τόνισε ωστόσο ότι υπήρξε συνεργασία, προχώρησαν σημαντικά έργα, χρηματοδοτήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης όπως και οι υπόλοιπες περιφέρειες περισσότερο απ' ό,τι στις προηγούμενες περιόδους και αναγνωρίζοντας το έργο του όλοι συνολικά, με πρώτο τον πρωθυπουργό πήρε την υποστήριξη και από τη ΝΔ και προφανώς δικαιώθηκε συνολικά από την ψήφο των πολιτών. «Άρα δεν τίθεται κάποιο θέμα επηρεασμού της πολιτικής μας από την προέλευση των περιφερειαρχών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.