Την έντονη καταδίκη της Ελλάδας για τη «χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ», εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα επαναλαμβάνει τη σταθερή αλληλεγγύη της χώρας μας προς «τον εταίρο της», Ισραήλ και υπογραμμίζει πως οι πράξεις βίας κατά αμάχων είναι καταδικαστέες και πρέπει να σταματήσουν.

Επίσης εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και στην κυβέρνηση της Ιταλίας για την απώλεια του Ιταλού πολίτη από την επίθεση.

Όπως μεταδόθηκε, την Παρασκευή 7/4 γύρω στις 21:35 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε περαστικούς σε ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Κάουφμαν, μια μεγάλη παραλιακή αρτηρία στο Τελ Αβίβ, προτού ανατραπεί το όχημά του, σκοτώνοντας έναν 36χρονο άνδρα.

Στη Ρώμη η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον Ιταλό πολίτη Αλεσάντρο Παρίνι και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 7 άνθρωποι, ενώ ένας αστυνομικός και μέλη της δημοτικής ασφάλειας που βρισκόντουσαν κοντά σκότωσαν τον οδηγό όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτός προσπαθούσε να αρπάξει ένα όπλο.